Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιορτάζουμε διαδικτυακά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου με εκδηλώσεις βασισμένες κυρίως σε παραμύθια

Λ.Β.

 

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου τα παιδιά θα γιορτάσουν «Παρέα με τα Παραμύθια του Άντερσεν», στο Βαφοπούλειο,  στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης , στο Σχολείο της Φύσης, στο σχολείο  Big Βang .

Συγκεκριμένα αύριο στις 18.00 στο Βαφοπούλειο διαδικτυακά και live η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση , Ναντίνα Κυριαζή και  Ασημένια Ταμπάκη  θα αφηγηθούν παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και άλλων παραμυθάδων. Θα ζωντανέψουν τους ήρωες ώστε οι μικροί αναγνώστες να ταξιδέψουν μαζί τους και να ανακαλύψουν νέους τόπους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά 5 χρονών και άνω και γίνεται με προεγγραφή. Ωστόσο οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί.Η αφήγηση  θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom. Συμμετοχή δωρεάν.

Εξάλλου 1 & 2 Απριλίου , στο Σχολείο της Φύσης  και στο Big Bang τα παιδιά θα μπορούν να συναντηθούν με τους μαθητές του σχολείου για μια ζωντανή, διαδικτυακή, διαδραστική αφήγηση!

Τέλος η Κεντρική Βιβλιοθήκη θα προβάλλει βιντεοσκοπημένη αφήγηση. Η ημέρα προβολής και ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί προσεχώς στο www.thessaloniki.gr .

 

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών

maria_panagia_nera_small_site.jpg

Γιορτάζοντας, την Παρασκευή 2 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τιμώντας τα γενέθλια του διάσημου Δανού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί τους μικρούς του φίλους να βάλουν τα βιβλία στη ζωή τους και μέσα από τις σελίδες τους να ανακαλύψουν τους ελεύθερους, διάπλατους κόσμους που θα ανοίγονται πάντα μπροστά τους.

«Ιδιαίτερα η περίοδος που διανύουμε, που τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά μένουν πολλές ώρες σπίτι, συχνά μπροστά σε οθόνες που δεν αφήνουν περιθώρια στη δημιουργική φαντασία τους, είναι μία καλή αφορμή να τα βάλουν τα παιδικά βιβλία στη ζωή τους» υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Νεάπολης-Συκεών, προσκαλώντας όλα τα παιδιά στην διαδικτυακή εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνουν από την Παρασκευή 2 έως και Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Συγκεκριμένα, για μία ολόκληρη εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 έως και Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στις 6 το απόγευμα, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιούν διαδικτυακές παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, με αστείες ιστορίες, παραμύθια με μηνύματα, ιστορίες περιπέτειας, παρέα με αγαπημένους ταλαντούχους Έλληνες συγγραφείς που θα συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και ανυπομονούν να γνωρίσουν τους μικρούς τους αναγνώστες.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να δηλώσουν συμμετοχή για να τους αποσταλεί το σχετικό link για να μπουν στην παρέα, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα μέσα από το site http://www.dimosneapolis-sykeon.gr/ .

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

2 Απριλίου, ώρα 18.00 “Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων”

Μια αστεία ιστορία από τη Σοφία Νέμα για τα δίδυμα παιδιά του Κοντοπίθαρου και τις περιπέτειες τους.

5 Απριλίου, ώρα 18.00 “Ο Χιονούλης και ο Γκριζούλης μαθαίνουν για τον θυμό”

Η ψυχολόγος Ελένη Σολταρίδου έγραψε ένα παραμύθι για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να διαχειριζόμαστε τον θυμό.

7 Απριλίου, ώρα 18.00 “Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι”

Είμαι η Νέρα και είμαι πρώην εγκαταλειμμένο σκυλάκι.  Η ιστορία μου είναι αληθινή και η μαμά μου Μαρία Πανάγια την έκανε παραμύθι σαν παραμύθι.

9 Απριλίου, ώρα 18.00 “Πάμε να μετρήσουμε τη γή;”

Ό Λέγκ και Ο Άλεξ αποφασίζουν να μετρήσουν τη γή. Η Κατερίνα Τζαβάρα μας παροτρύνει να κάνουμε ένα Ημερολόγιο Περιπέτειας με τα δικά μας όνειρα.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, 9.00-15.00, τηλ. 2310 217376, Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, 9.00-15.00, τηλ. 2310 635060, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων, 9.00-15.00, τηλ.2310 676356.

Διαδραστικές εκδηλώσεις

paidiko_biblio.png

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το  Public προσκαλεί το κοινό αύριο στις 17:30 σε μια σπάνια διαδικτυακή συνάντηση με κορυφαίους συγγραφείς και σκιτσογράφους, που θα μιλήσουν με διαδραστικό τρόπο για τους χαρακτήρες που δημιούργησαν και τις περιπέτειές τους! Όλα αυτά, σε ζωντανή  μετάδοση, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αγαπημένες προσωπικότητες του πολιτισμού - Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Λένα Παπαληγούρα, Γιάννης Στάνκογλου - και του αθλητισμού - Κατερίνα Σολδάτου (Extreme Aerial Dancer), Νίκος Παπαγγελής (Παραολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ποδηλασίας) και Γιάννης Αθηναίου (Διεθνής Καλαθοσφαιριστής) - θα βρεθούν στις οθόνες και θα μιλήσουν για το παραμύθι που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη τους από τα παιδικά τους χρόνια.

Δωρεάν η μουσική συλλογή «Ένα παράθυρο μικρό»

Για να αγαπήσεις τη μουσική, πρέπει να μιλάει στην καρδιά σου. Το Ίδρυμα Ωνάση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, γιορτάζει τη διαφορετικότητα και αποτυπώνει με νότες το μοναδικό ταξίδι των ανθρώπων που ζουν με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), διαθέτοντας δωρεάν τη μουσική συλλογή «Ένα παράθυρο μικρό». Ανακαλύψτε ένα μουσικό σύμπαν, με μια σειρά τραγουδιών που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό».

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», που πραγματοποιείται από το 2013 στην Αθήνα και σε πόλεις της περιφέρειας, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα βιώνουν την εγγύτητα που δημιουργεί η μουσική. Η μουσική γίνεται «γλώσσα επικοινωνίας», πάνω από τον λόγο, καθώς μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς διαταραχές αυτιστικού φάσματος, έρχονται σε επαφή με ήχους και μουσικά όργανα. Στόχος του προγράμματος, είναι να ενισχύσει την προσβασιμότητα όλων στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι. 36 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και 2.700 συμμετέχοντες έχουν ζήσει συγκινητικές στιγμές με τα πολυάριθμα εργαστήρια του προγράμματος, που ενημερώνει, ευαισθητοποιεί, εκπαιδεύει και διασκεδάζει.

 

Ακούστε το άλμπουμ

 

- https://soundcloud.com/onassis-org/sets/ena-parathyro-mikro

-σύντομα και στο spotify του Ιδρύματος Ωνάση

Δείτε το animated video από τη μουσική συλλογή σε σκηνοθεσία και animation της Ειρήνης Βιανέλλη:

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ