Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σινεμά με Θέα στη Θεσσαλονίκη – Το αγαπημένο θερινό σινεμά επιστρέφει!

Στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Όλο το πρόγραμμα

Το Σινεμά με Θέα, το αγαπημένο θερινό σινεμά της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία χθες, και για τους επόμενους μήνες μάς προσκαλεί να δούμε όλοι μαζί υπέροχες ταινίες, να περάσουμε μαγικές βραδιές, να πάρουμε βαθιές ανάσες, να ζήσουμε ξανά τις κινηματογραφικές αποδράσεις, που τις έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη.

Το καλύτερο θερινό σινεμά στήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκηςστο πιο όμορφο σημείο της πόλης, την οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Το «Σινεμά με Θέα» ο θερινός κινηματογράφος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και έγινε στέκι για τους σινεφίλ της πόλης, είναι η πιο δροσερή και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά δέκα ταινίες. Οι τρεις από αυτές προβλήθηκαν στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος του online61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα φιλμ: Πρόστιμο του Φωκίωνος Μπόγρη, Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη και Η αναζήτηση της ΛώραΝτουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα.  Επίσης προβάλλονται τέσσερις ταινίες πρόσφατης παραγωγής που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό: Μια νύχτα μαγική του ChristopheHonoré, Αδέρφια σε σύγκρουση του JeremySims, Ιδρώτας του MagnusvonHorn, και Μυστικός ΠράκτοραςτηςMaiteAlberdi. Τέλος, στο πρόγραμμα του Σινεμά με Θέα περιλαμβάνεται και μια μικρή επιλογή του προγράμματος του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος. Πρόκειται για τις ταινίες: Θαλασσοθεραπεία του GuillaumeNicloux, Διαγραφή Ιστορικού των BenoîtDelépine και GustaveKervern και Τα αρώματα του GrégoryMagne.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν.*

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – οροφή του κτιρίου Μ2

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (μειωμένο)

Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση www.tch.gr.

Σημείωση: Η πρόσβαση στον χώρο του «Σινεμά με θέα» (6ος όροφος κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) γίνεται είτε με σκάλες είτε με ασανσέρ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2021 (21:30)

12 Ιουλίου: Θαλασσοθεραπεία

13 Ιουλίου: Διαγραφή ιστορικού

14 Ιουλίου: Τα αρώματα

19-20-21 Ιουλίου: Αδέλφια σε σύγκρουση

26-27-28 Ιουλίου: Το πρόστιμο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021 (21:00)

23-24-25 Αυγούστου: Digger

30-31 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου: Ιδρώτας

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 (21:00)

6-7-8 Σεπτεμβρίου: Μυστικός πράκτορας
13-14-15 Σεπτεμβρίου: Η αναζήτηση της ΛώραΝτουράντ

 

ΟΙΤΑΙΝΙΕΣ


ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Θαλασσοθεραπεία / Thalasso

(Γαλλία, 2019)

Σκηνοθεσία - σενάριο: GuillaumeNicloux. Μετους: Gérard Depardieu, Michel Houellebecq, Maxime Lefrancois. Γλώσσα: Γαλλικά, Διάρκεια: 93’

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την «Απαγωγή του Μισέλ Ουελμπέκ». Ο Μισέλ συναντά ξανά τον ΖεράρΝτεπαρντιέ στα θεραπευτικά λουτρά του Καμπούργκ. Προσπαθούν μαζί να επιβιώσουν στο πρόγραμμα υγείας που σκοπεύει να τους επιβάλλει το θεραπευτικό κέντρο. Ενώ ο Μισέλ βρίσκεται πάντοτε σε επαφή με τους πρώην απαγωγείς του, μια σειρά απρόοπτων γεγονότων θα έρθει να διαταράξει το πρόγραμμα τους…

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 12 Ιουλίου στις 21:30

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΔιαγραφήΙστορικού / Effacer l'historique / Delete History

(Γαλλία – Βέλγιο, 2020)

Σκηνοθέτης: Benoît Delépine, Gustave Kervern. Σενάριο: Benoît Delépine, Gustave Kervern. Μετους: Blanche Gardin, Denis Podalydès, Corinne Masiero. Γλώσσα: Γαλλικά, Διάρκεια: 110’

Σε ένα συγκρότημα κατοικιών στην επαρχία, τρεις γείτονες τα έχουν βάλει με τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Μαρί, θύμα εκβιασμού εξαιτίας μιας σεξοταινίας, ο Μπερτράν, του οποίου η κόρη είναι θύμα εκφοβισμού στο λύκειο, και η Κριστίν, μια οδηγός ταξί, απεγνωσμένη με τις χαμηλές βαθμολογίες των πελατών της. Μαζί, αποφασίζουν να κηρύξουν πόλεμο στους γίγαντες του διαδικτύου. Μια μάχη χαμένη εκ των προτέρων, αν και…

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 13 Ιουλίου στις 21:30

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Τα αρώματα / LesParfums

(Γαλλία, 2019)

Σκηνοθεσία – σενάριο: GrégoryMagne. Μετους: Emmanuelle Devos, Grégory Montel, Gustave Kervern. Γλώσσα: Γαλλικά, Διάρκεια: 100’

Η Αν Γουόλμπεργκ είναι πασίγνωστη στον κόσμο της αρωματοποιίας. Δημιουργεί αρώματα και πουλάει το απίστευτο ταλέντο της σε κάθε είδους επιχείρηση. Είναι ντίβα, εγωίστρια, με δυνατό ταπεραμέντο. Ο Γκιγιόμ είναι ο καινούριος της σοφέρ και ο μόνος που δεν φοβάται να της εναντιωθεί. Αναμφίβολα αυτός είναι και ο λόγος που η Αν δεν τον απολύει.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 14 Ιουλίου στις 21:30

 

Αδέρφια σε σύγκρουση / Rams

(Αυστραλία, 2020)

Σκηνοθεσία: JeremySims. Σενάριο: JulesDuncan, GrímurHákonarson. Μετους: Sam Neill, Michael Caton, Wayne Blair. Γλώσσα: Αγγλικά. Διάρκεια: 118΄.

Δύο αδέρφια, που από πείσμα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από 40 χρόνια, ζουν σε διπλανές φάρμες σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αυστραλίας. Ο κόσμος τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά, από τα πρόβατά τους. Όταν μια ασθένεια προσβάλλει ένα κριάρι, ο φόβος απλώνεται σ’ όλη την περιοχή.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 19 – 20 – 21 Ιουλίου στις 21.30

Πρόστιμο / Amercement

(Ελλάδα, 2020)

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης. Σενάριο: Φωκίων Μπόγρης, Πάνος Τράγος. Με τους: Βαγγέλη Ευαγγελινό, Στάθη Σταμουλακάτο, Μαρία Μπαλούτσου. Γλώσσα: Ελληνικά, Διάρκεια: 101’

Ο Βαγγέλης βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάνναβη. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν το επιτρέπει. Όταν οι γείτονες απειλούν να τον καταδώσουν στην αστυνομία, ο Βαγγέλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του και να καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 26-27-28 Ιουλίου στις 21:30

Digger

(Ελλάδα – Γαλλία, 2020)

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης. Σενάριο: Τζώρτζης Γρηγοράκης, Μαρία Βώττη, Βαγγέλης Μουρίκης. Με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ. Γλώσσα: Ελληνικά. Διάρκεια: 101’

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 23 – 24 – 25 Αυγούστου στις 21:00

 

Ιδρώτας / Sweat

(Πολωνία – Σουηδία, 2020)

Σκηνοθεσίασενάριο: MagnusvonHorn. Με τους: MagdalenaKolesnik, JulianSwiezewski, AleksandraKonieczna. 2020, Γλώσσα: Πολωνικά, Αγγλικά, Διάρκεια: 106’

Τρεις ημέρες της ζωής της ΣίλβιαΖάγιαζ, μιας όμορφης fitnessinstructor και διασημότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυριολεκτικά περικυκλωμένης από υπαλλήλους και θαυμαστές, που όμως αναζητά διαρκώς την πραγματική σχέση και την ειλικρινή οικειότητα.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 30 - 31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Μυστικός Πράκτορας / The MoleAgent / Elagentetopo

Σκηνοθεσία - σενάριο: MaiteAlberdi. Με τους: SergioChamy, RomuloAitken, MartaOlivares . 2020, Γλώσσα: Ισπανικά, Διάρκεια: 84’

Μια γυναίκα ανησυχεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο γηροκομείο όπου διαμένει η μητέρα της και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Ρομούλο, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσλαμβάνει τον 83χρονο Σέρχιο, αναθέτοντάς του να διεισδύσει στο γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην ολοένα πιο έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους. Το ντοκιμαντέρ είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2021 ενώ απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer του τμήματος Top Docs του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 6 – 7 – 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00

 

Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

(Ελλάδα, 2019)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας. Σενάριο: Δημήτρης Μπαβέλλας, Κατερίνα Κλειτσιώτη. Με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Μιχάλη Σαράντη, Άννα Καλαϊτζίδου, ΔάνηΚατρανίδη. Γλώσσα: Ελληνικά, Διάρκεια: 98’

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη ΛώραΝτουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

Δείτε το τρέιλερ:

Προβολή: 13 – 14 – 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00

* Οδηγίες για την επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων

Σύμφωνα με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ειδικά για τη λειτουργία των θερινών κινηματογράφων ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου / κενής θέσης ανά δύο καθήμενους, κατά τρόπον ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 75%.
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος / κενή θέση.
  • Απαγόρευση διαλείμματος κατά την προβολή.
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Ως προς την παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο θερινού κινηματογράφου:

  • Παροχή σε πακέτο (takeaway) και delivery στις θέσεις των θεατών.
  • Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο.
  • Ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το ενάμισι (1,5) μέτρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ