Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Περιπατητική παράσταση στα κοιμητήρια Ευαγγελίστριας και διαδικτυακές συναντήσεις

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ - Ένα δάσος παραστάσεων από και για όλο τον κόσμο!

Μονοπάτια συνάντησης και επικοινωνίας, με οδηγό το θέατρο, ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους. Μια ξεχωριστή διοργάνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και διεθνώς.

Καλλιτέχνες και θέατρα από όλο τον κόσμο, φιλοξενούνται και συνομιλούν μεταξύ τους και με το κοινό, δημιουργώντας δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και έκφρασης.

Ένας μεγάλος αριθμός παραστάσεων που αποτυπώνουν τους «Σύγχρονους Προβληματισμούς» στη διεθνή θεατρική σκηνή, το ετήσιο «20ο Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης», δύο σημαντικά ειδικά αφιερώματα για τον τρόπο δουλειάς ομάδων που προσδιορίζονται ως «Θεατρικές Κολεκτίβες» και μια εμβρυθής αναζήτηση της «Γυναικείας Ματιάς στο θέατρο» μέσα από έργα σημαντικών προσωπικοτήτων που αναδείχθηκαν στον χώρο της σκηνοθεσίας, ένα διεθνές εργαστήριο μάσκας με τίτλο «Πρόσωπο – Προσωπείο – Προσωπικότητα» καθώς και μια σειρά διαδικτυακών «Συναντήσεων – Συζητήσεων» με σημαντικούς καλλιτέχνες, αποτελούν τη βασική δομή του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή συμμετοχή, αποτελεί η παράσταση «RemoteThessaloniki» των RiminiProtokoll, καθώς πρωτοποριακά θα λάβει χώρα σε φυσικό περιβάλλον. Με τη διεθνώς βραβευμένη ομάδα του Βερολίνου, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει επίσημα η αυλαία του 3ου διεθνούς Φεστιβάλ.

festibal_dasous.jpg

Μια διαφορετική εμπειρία της πόλης επιφυλάσσει το «RemoteThessaloniki» για τους θεατές που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σ’ έναν περίπατο γεμάτο εκπλήξεις, από το Δημοτικό Κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας μέχρι και τον Λευκό Πύργο. Λόγω της ιδιαιτερότητας της παράστασης, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης:https://bit.ly/38HmKyD

Παράλληλα, και με στόχο να επαναπροσδιοριστεί η κοινή εμπειρία της θέασης, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους, δημιουργεί μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της, να διαδράσουν ηλεκτρονικά παρακολουθώντας ένα αξιομνημόνευτο σύνολο παραστάσεων της διεθνούς σκηνής, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες, να συνομιλήσουν μαζί τους διατυπώνοντας ερωτήματα, ενστάσεις, προβληματισμούς και να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημερινή θεατρική πραγματικότητα. Το κοινό αυτό μοίρασμα ανοίγει δρόμους και δίνει ευκαιρίες επικοινωνίας μέσα στην περίοδο της πανδημίας, διατηρώντας με έναν διαφορετικό τρόπο την έννοια της συμμετοχικής διαδικασίας και της ανταλλαγής αύρας, την όσμωση της σύνθεσης και της αφαίρεσης στον χώρο του θεάτρου.

Το πυκνό αυτό πρόγραμμα παραστάσεων και δράσεων, που επέλεξε η Καλλιτεχνική Επτιροπή του Φεστιβάλ(ΣάββαςΠατσαλίδης, ομότιμος καθηγητής θεατρολογίας του Α.Π.Θ. και κριτικός θεάτρου, ΠρόδρομοςΤσινικόρης, σκηνοθέτης, δραματουργός, ηθοποιός και ΝίκοςΚαπέλιος, ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε.),  είναι προσβάσιμο μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας του Φεστιβάλ:

on.ntng.gr

Στην πλαρφόρμα αυτή μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις παραστάσεις, να ανακαλύψει χρηστικά στοιχεία και πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τους συντελεστές, να συνδεθεί σε συζητήσεις και συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και να κάνει απ’ ευθείας διάλογο, στο πλαίσιο της κοινότητας του Φεστιβάλ. Ένα διαδραστικό ημερολόγιο, επιτρέπει στον θεατή να ανακαλύψει μέρα – μέρα τις ποικίλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ και να επιλέξει αυτές που τον/την ενδιαφέρουν.

Κάθε διαδικτυακή παράσταση θα είναι διαθέσιμη, δωρεάν, στην πλατφόρμα on.ntng.gr και στο κανάλι του ΚΒΘΕ στο Youtube για 48 ώρες, με υποτιτλισμό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, ενώ οι συζητήσεις και η παρουσίαση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής zoom και με live-streaming τόσο στη σελίδα του ΚΘΒΕ στο Facebook όσο και στο Youtube, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και αγγλικά. Αναλυτικές πληροφορίες για τους συνδέσμους θα αναρτηθούν άμεσα στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Η ομάδα οργάνωσης και υλοποίησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους στο ΚΘΒΕ αποτελείται από τους:

Αμαλία Κοντογιάννη (Προϊσταμένη Τμήματος Καλλιτεχνικού Έργου/Δραματολογίου)

Μαρία Λαζαρίδου (Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, Οργάνωση Παραγωγής)

Στέλλα Παπαδημητρίου (Γραφείο Δραματολογίου)

Ματίνα Παγουλάτου (Θεατρολόγος συνεργάτης στο Γραφείο Δραματολογίου)

Σωτήρης Ρουμελιώτης (Θεατρολόγος συνεργάτης στο Γραφείο Δραματολογίου)

Μαριλύ Βεντούρη (Γραφείο Οργάνωσης Παραγωγής)

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ