Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένας διαφορετικός βιωματικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στο Remote Thessaloniki από τους Rimini Protokoll στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Τις επόμενες μέρες, αν δείτε μια ομάδα ατόμων με μάσκες και ακουστικά να χορεύουν στη μέση της πλατείας Ναυαρίνου, να κάνουν πιρουέτες σε μια σιδερένια μπάρα κοντά στην Εγνατία ή να τρέχουν…. κατοστάρι σε ένα στενό κοντά στο Λευκό Πύργο μην ξαφνιαστείτε!

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό κομμάτι τις ευφάνταστης περιπατητικής παράστασης με τίτλο “Remote Thessaloniki” των Rimini Protokoll, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, το οποίο το διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σε μικρές ομάδες ατόμων, η πρόταση των Stefan Kaegi και Jörg Karrenbauer από την Γερμανική αγαπημένη ομάδα, έργα της οποίας έχουμε δει και στο παρελθόν φιλοξενούμενα στο ΚΘΒΕ (Mnemopark – 12ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου 2008), φέρνει φρέσκο αέρα στον ταλαιπωρημένο από τον κορωνοϊό πολιτισμό.

img_20210912_181354.jpg

Φορώντας μάσκες και ακουστικά, οι συμμετέχοντες ξεκινούν τη διαδρομή από τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας. Με τις οδηγίες μιας συνθετικής φωνής - στα ελληνικά, ενώ διατίθεται η επιλογή και στα αγγλικά για το ξενόγλωσσο κοινό- , που τους κατευθύνει, στέκονται μπροστά σε έναν τάφο και συλλογίζονται θέματα ζωής και θανάτου, αναμνήσεων, αλλά και της αγωνίας του καθένα να αφήσει κάτι πίσω του που θα αντέξει στο χρόνο.

img_20210912_182639.jpg

Η διαδρομή συνεχίζεται σε κεντρικούς δρόμους και στενά της πόλης, σε πεζόδρομους και πλατείες. Η φωνή δίνει οδηγίες, και βάζει το κοινό να σκεφτεί. Να καταλάβει τη δύναμη της ομάδας που προστατεύει τα μέλη της, κάποια θα προπορευτούν, άλλα θα είναι στο τέλος. Αλλά και να προβληματιστεί για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και τι κάνουμε όταν ακολουθούμε τις οδηγίες αλγόριθμων.

img_20210912_182934.jpg

Το τραγούδι, ο χορός, το θέατρο, η μόδα, θα αποτελέσουν κομμάτια της συμμετοχικής διαδρομής. Ο φόβος της πανδημίας στο υπόβαθρο με συχνές αναφορές σε μια πανδημία, έναν αόρατο εχθρό.

img_20210912_184152.jpg

Το χιούμορ θα κάνει την δράση πιο απολαυστική. Το μετρό Θεσσαλονίκης, η εγωιστική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι στους δήθεν οικολόγους, έχουν κι αυτά ένα μερίδιο.

Και στο τέλος μια πανοραμική εμπειρία ανάμεσα στα... σύννεφα.

img_20210912_183207.jpg

Οι Rimini Protokoll λατρεύουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα μέσα που αυτή διαθέτει. Και το κάνουν με εύστοχο τρόπο. Δημιουργούν ένα σύμπαν τέχνης που μας έλλειψε και το απολαύσαμε στην μίαμιση ώρα που διήρκησε η παράσταση. Το Remote Thessaloniki ανήκει στο πλαίσιο των παραστάσεών τους με γενικό τίτλο Remote X. Σε κάθε πόλη που κάνουν στάση και μια διαφορετική εμπειρία. Μην χάσετε αυτή την περιπατητική παράσταση! Αρκεί φυσικά να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση και άνετα παπούτσια!

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας που κοστίζουν από 5 ευρώ και θα τα προμηθευτείτε από το viva.gr.

 Σημείο εκκίνησης Δημοτικό Κοιμητήριο Ευαγγελίστριας 
- Ώρα προσέλευσης 17:45
-Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με την παράσταση μπορείτε να καλέσετε στο 6973556863 
-Ωρες 10:00-15:00 ή στο [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ