Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βιβλιοπαρουσιάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε ποιους χώρους και για ποιους τίτλους βιβλίων

Αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα στην πόλη μας. Το TyposThes σας παρουσιάζει μερικές από αυτές:

-Οι Εκδόσεις Αρμός μάς προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Ηλία Γουργουρή, με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του με τίτλο «7 Κλειδιά για τη διαχείριση κρίσεων» & «7 δρόμοι για την ευτυχία» την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 & ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο του Αρμού Θεσσαλονίκης (Πρασακάκη 5, Θεσσαλονίκη)».  Για τα «7 Κλειδιά για τη διαχείριση κρίσεων» θα δείτε αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμοζόμενες στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε τους δύσκολους καιρούς. Κάθε κεφάλαιο είναι γεμάτο πρακτικές για να διαμορφώσουμε την προοπτική μας και προσφέρει σοφία στους χαώδεις καιρούς. Με το βιβλίο του 7 δρόμοι για την ευτυχία ο Δρ. Γουργουρής μας δίνει ιδέες και απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να ταΐζουμε τον καλό λύκο μέσα μας. Αυτόν που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κατακτήσουμε την ευτυχία όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους γύρω μας.

sapiens.jpg

-Οι Εκδόσεις Αρμός, η “Πολιτική Δύναμη Γυναικών” και  η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας & Δημοσιογράφων (ΕΠΕΤΑΔ) μάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Καραμάνου “ Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών Sapiens 1821 – 2021” την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.30 στο Cafe Θέα/tro (30ης Οκτωβρίου 2, άνωθεν του Βασιλικού θεάτρου Θεσσαλονίκης, τηλ.2310-224524). Χαιρετισμό θα απευθύνει η Καλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Καθηγήτρια Επικοινωνίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας & Δημοσιογράφων (ΕΠΕΤΑΔ) Αναστασία (Τέσσα) Δουλκέρη, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ & Υφυπουργός  Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Μαγκριώτης, η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εκπρ. “Πολιτικής Δύναμης Γυναικών”, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ Δρ. Γιάννα Παναγοπούλου, η Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λίνα Παπαδοπούλου, η Ευρωβουλευτής ΝΔ (συμμετέχει με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της)  Μαρία Σπυράκη,  και η συγγραφέας του βιβλίου Άννα Καραμάνου. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου. Όσο για το βιβλίο; Είναι ένα συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι με αφετηρία την Επανάσταση του 1821 και τερματικό σταθμό την πανδημία και το κίνημα MeToo 2021. Μία βασική ιστορική και πολιτική γνώση για τα 200 χρόνια του νεοελληνικού έθνους-κράτους, που κάθε Έλληνας και Ελληνίδα χρειάζεται να κατέχει. Το βιβλίο αποκαλύπτει τους αποσιωπημένους φεμινιστικούς αγώνες και τη σημαντική συμβολή των θηλυκών ανθρώπων στην επέκταση και θεσμική θεμελίωση του νεοελληνικού κράτους από τους Ιωάννη Καποδίστρια, Βασιλιά Όθωνα, Χαρίλαο Τρικούπη και Ελευθέριο Βενιζέλο, μέχρι και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή εποχή. Προσφέρει άφθονη ύλη για περηφάνια και για δάκρυα, για αναστοχασμό και αυτογνωσία!

-Το  Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 12:00 η συγγραφέας Κατρίνα Τσάνταλη έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Γρ. Παλαμά 3, για μια συνάντηση γνωριμίας, υπογράφει τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα και συνομιλεί με τους αναγνώστες της.

imeres_imeres.jpg

-Οι εκδόσεις "Βακχικόν" κι ο συγγραφέας Μουράτης Κοροσιάδης μάς προσκαλούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 19:30 στο Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων "ήμερες ημέρες". Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιάννης Μήτρου, διδάσκων στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ψυχαναλυτής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αστερόπη Χαριτίδου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Αντώνης Στανιτσόπουλος, κιθάρα. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ