Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

8η Μπιενάλε: Περφόρμανς του Πάνου Σκλαβενίτη – Ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με σημείο εκκίνησης το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο εικαστικός Πάνος Σκλαβενίτης επιμελείται για πρώτη φορά μια αναπάντεχη -και κατά τ’ άλλα μάλλον απίθανη- συνάντηση των διαφόρων κόσμων του έργου του #thehead, ως μέρος της συμμετοχής του στην κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Μια πολυπληθής καρναβαλική πορεία από άτομα και ομάδες που φέρουν τις δικές τους μεταμφιέσεις επιτελούν το δικό τους τελετουργικό στο κέντρο της πόλης, σε μια διαδρομή από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo) μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ - πρώην Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ελένης Ζωγράφου 2).

Η περφόρμανς με τίτλο #thehead | Οn Becoming an animal θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, με σημείο εκκίνησης το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo) στις 14:00, με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό. 

Θα ακολουθήσει στις 17:00 σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ ανοιχτή συζήτηση για το έργο του εικαστικού που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Στο πλαίσιο μιας συζήτησης για την τέχνη, την πολιτική και τα μετα-ανθρώπινα, σε σύμπραξη με τη δράση «Το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου στην πόλη»,  θα συζητήσουν με αφορμή το έργο του καλλιτέχνη οι: Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου (Τμήμα ΒΣΑΣ/Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Χριστίνα Γραμματικοπούλου, Δρ. Ιστορίας και Θεωρίας Τέχνης, Μεταδ. Ερευνήτρια (Τμήμα ΒΣΑΣ/ Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), με συντονίστρια την Μαρία-Θάλεια Καρρά, επιμελήτρια της κεντρικής έκθεσης της Μπιενάλε «Being as Communion».

Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Αμελαδιώτης, ANOSIA (Εύα Κολιοπάντου και Στέφανος Χανδέλης), Πόπη Βουλγαρούδη, Γιώργος Γεροντίδης και Dulcinea Compania (Φανή Βαλτή-Καλογήρου, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Στέφανος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Κώστας Χατζηγεωργίου), Νεκρή φύση (Κώστας Μαργαρίτης, Κώστας Παπάς, Χρήστος Παππάς Κρεμμύδας, Γιάννης Σταμενίτης), Μαρία-Θάλεια Καρρά, Φωτεινή Καλλέ, Μπαμπούγερα Βαμβακοφύτου Σερρών, Performance Studio του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Αθανασία Καρατσιράκη, Ιωάννα Μπουντόνα, Κλεάνθης Κομματάς, Πασχάλης Μάριος Βούζιος), Sinodi Papu και συνεργάτες (Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου, 'Αγγελος Μανιάτης, Αιμιλία Μήλου, Κατερίνα Καλέντζη, Τάνια Βαρβέρη, Πάνος Σκλαβενίτης), Φωτεινή Σαλβαρίδη, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Μαντώ Ψαρρέλη

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
«Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
ΠΑΟΚ: Με Χάμαρμπι ή Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαρίου Χάμαρμπι – Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, εάν καταφέρει να περάσει την...
ΠΑΟΚ: Με Χάμαρμπι ή Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League