Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Οlivier de Sagazan επιστρέφει 5 χρόνια μετά με το HYBRIDATION

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Θέατρο Κήπου

"Για σκέψου: η καρδιά σου σχηματίστηκε από δυο κύτταρα που προέρχονται από τους γονείς σου, που κι αυτοί προήλθαν από δυο κύτταρα των γονιών τους και κάπως έτσι προκύπτει μια συνέχεια σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων χρόνων. Το πρώτο βακτήριο κι εγώ έχουμε τον ίδιο πατέρα. "

Οlivier de Sagazan

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη του sold out εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη ο θρυλικός performer και γλύπτης Olivier de Sagazan επιστρέφει στην πόλη για μία και μοναδική παράσταση στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού,την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Θέατρο Κήπου.

Στην παράσταση «HYBRIDATION» ένας άνδρας και μια γυναίκα σμιλεύουν ξανά σώμα και πρόσωπό δημιουργώντας ένα υβρίδιο που ταλαντεύεται ανάμεσα στον δημιουργό και το δημιούργημα, ανάμεσα στο ανδρείκελο και τον χειριστή. Ρευστοποιούν εικαστικά τα όρια της ταυτότητας δημιουργώντας ένα ζωντανό έργο τέχνης εν εξελίξει που διαπραγματεύεται ζητήματα προσέγγισης της ετερότητας όπως αυτή διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την ύπαρξη του «Άλλου»

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Olivier de Sagazan θα πραγματοποιήσει ερευνητικό σεμινάριο δύο ημερών πάνω στην πρακτική του, στην Σιθωνία στα πλαίσια της διακαλλιτεχνικής πλατφόρμας Movement Research Project

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε εδώ :
https://fb.me/e/2x1hXXAYi
και στο email : [email protected]

 

Πληροφορίες Παράστασης


Σκηνοθεσία : Olivier De Sagazan
Ερμηνεία: Olivier De Sagazan- Stephanie Sant
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Gaelle de Sagazan
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: MORE 64 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού &Τέχνης
Υπεύθυνοι Παραγωγής : Mαρία Λάππα - Γιώργος Σταυριανάκης
Επιμέλεια Οπτικής Επικοινωνίας: That long black cloud
Eπιμέλεια Φωτισμού : Νίκος Κεχαγιάς
Καλλιτέχνική Εκπροσώπηση:Μαρία Λάππα
Poster Photos by Sølve Sundsbø

 

Ωρα Έναρξης : 22.00
Διάρκεια : 50’
Γενική είσοδος : 15,00€
Ανέργων-Φοιτητικό-Ατέλεια- Εργατικά Σωματεία :12,00 €

Προπώληση εισιτηρίων
https://www.ticketmaster.gr/showEventInformation.html...

Κρατήσεις θέσεων: 6987933045 (Whats up-Viber) 10.00-18.00

 

Η παράσταση αποτελεί παράλληλη δράση της Καλλιτεχνικής πλατφόρμας

Movement Research Project 2023
«Υβριδικά Μανιφέστα»

 

Ο Olivier de Sagazan γεννήθηκε το 1959 στο Κονγκό και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε βιολογία, αλλά εδώ και δύο δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην τέχνη. Στο έργο του ο Sagazan διερευνά το σώμα του, καθώς και τις δομές που καθορίζουν το άτομο, όπως οι επιταγές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ιστορίας. Η δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη
συνίσταται στην τοποθέτηση και διαδοχική αφαίρεση στρωμάτων πηλού έως ότου αποκαλυφθεί ένα άγριο, αρχέγονο και απελευθερωμένο άτομο.

Στην σειρά των έργων Transfiguration & Ηybridation ο Olivier de Sagazan διερευνά την ουμανιστική και αδάμαστη ουσία της ανθρώπινης φύσης, την υπέρβαση ανάμεσα στο ανθρώπινο και μη ανθρώπινο, την κατάλυση τον ορίων της ταυτότητας .

Η δουλειά του ανά τα χρόνια έχει παρουσιαστεί υπό την αιγίδα σπουδαίων φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, χορού και θέατρου παγκοσμίως. Εμφανίζεται επίσης στην κινηματογραφική ταινία Samsara του Ron Fricke, την τηλεοπτική σειρά Channel Zero του Nick Antosca, καθώς και σε επιλεγμένα Fashion Films με τους Nick Knight και Gareth Pugh.

Στην Ελλάδα τον έχουμε απολαύσει σε τρεις sold out εμφανίσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους