Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάμπρος Φισφής: «Το γέλιο είναι απαραίτητο στοιχείο στην ζωή μας»

Ο γνωστός stand up comedian έρχεται στη Θεσσλονίκη με την Τρίτη του solo παράσταση «Να το Φως»

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

Μετά από δύο sold out σεζόν στην Αθήνα και πάνω από 15.000 θεατές η τρίτη solo Stand Up Comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή περιοδεύει και έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους (έναρξη 21.30). Στο "Να το Φως" ο Λάμπρος συνεχίζει να βάζει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα και να φωτίζει την κωμωδία που κρύβεται στα μικρά που μας τσαντίζουν, μας κάνουν να χαμογελάμε και-τελικά-μας ενώνουν.

Λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή μίλησε στο TyposThes. Αναφέρθηκε σε αυτά που τον εμπνέουν, μίλησε για το stand up που κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό, αλλά και για το γέλιο που είναι τόσο σημαντικό στην ζωή μας. «Το χρειαζόμαστε για να μας διασκεδάσει, να μας κάνει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, να μας κάνει να ξεχαστούμε και άλλους 1000 λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φισφής.

lambros_fisfis_photo_2_1.jpg

-Τι σας κάνει να γελάτε;

-Γελάω σχετικά εύκολα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από κάτι κουλό που θα πουν τα παιδιά μου μέχρι κάτι που θα δω σε παράσταση άλλων κωμικών, σειρά ή ταινία. Γενικά όταν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον πάντα υπάρχει κωμωδία που δημιουργείται αυθόρμητα και αβίαστα.

-Ποια η σημασία του γέλιου στην ζωή μας;

-Όπως έχουν πει πολύ πιο σημαντικοί και σοφοί άνθρωποι από εμένα το γέλιο είναι απαραίτητα στοιχείο στην ζωή μας. Το χρειαζόμαστε για να μας διασκεδάσει, να μας κάνει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, να μας κάνει να ξεχαστούμε και άλλους 1000 λόγους.

-Υπάρχουν θέματα ταμπού στο stand up;

-Η πράξη έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν θέματα ταμπού. Αν βρεθεί η μαγική συνταγή που συνδυάζει τον κωμικό, το αστείο και το κοινό τότε τα πάντα είναι ανοιχτά. Ο καθένας βέβαια διαλέγει με τον δικό του τρόπο τα πράγματα που θέλει να συζητήσει και να αντλήσει κωμωδία.

-Τι σας εμπνέει;

-Η καθημερινότητα. Από όταν ξεκίνησα αυτό που πάντα με ενδιέφερε είναι να βρίσκω το αστείο σε απλά πράγματα που κάνουμε όλοι και δεν σκεφτόμαστε ότι κρύβουν κωμωδία. Από το να πως συμπεριφερόμαστε στην κίνηση μέχρι το τι αλλάζει όταν γίνεσαι γονιός και από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι τις συνήθειες μας στο φαγητό θέλω να μιλάω για πράγματα που ενώνουν τον κόσμο και τον κάνουν να γελάει.

-Πώς γεννήθηκε αυτή η παράσταση που θα δούμε και στη Θεσσαλονίκη;

-Είναι ο τρίτος μου προσωπικός μονόλογος και έχει μια πληθώρα θεμάτων που εστιάζουν στις λεπτομέρειες τις ζωής.

-Το stand up  τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια δυναμική. Πώς θα θέλατε να δείτε την εξέλιξή του; Τι θα αλλάζατε σε αυτό αν μπορούσατε;

-Το stand up comedy έχει φτάσει πλέον εκεί που ονειρευόμασταν να το δούμε πριν από καμιά δεκαετία όταν ξεκινήσαμε σε μικρά μπαράκια. Είναι σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα και πλέον μαζεύει ένα κοινό όλων των ηλικιών. Έχει το δικό του φεστιβάλ όπου κάθε χρόνο μεγαλώνει και το κοινό το εμπιστεύεται για την διασκέδασή του. Θα ήθελα να συνεχίσει έτσι και να δούμε στα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερους νέους κωμικούς που θα φέρουν την δική τους οπτική και φωνή. Δεν έχω κάτι που θα ήθελα να αλλάξω.

-Τι θα λέγατε σε κάποιον που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό;

-Θα έλεγα να το κάνει! Δεν έχει νόημα να μιλήσω για δυσκολίες και για προκλήσεις γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι να όποιος θέλει να ασχοληθεί να κάνει την αρχή. Αν σε κάποιον αρέσει το stand up comedy πρέπει να ξεκινήσει να γράφει και να ανεβαίνει στη σκηνή όσο πιο πολύ γίνεται και να μην καθυστερεί.

lambros_fisfis_poster_theatro_dasous.jpg

Χρήσιμα

Εισιτήρια προπωλούνται προς 10 ευρώ στα παρακάτω σημεία:

Σάρωθρον Café Bar (Κατούνη 17, Λαδάδικα, τηλ.2310 538282)

Διώροφον Café Bar (Κερασούντος 81, τηλ.2310 453998)

Ηλιοτρόπιο Καφέ (Πλ.Ναυαρίνου 14, τηλ.2310 278515).

Και προς 13 ευρώ μέσω του more.com στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας και στα Public σε:

Τσιμισκή 24, Mediterranean Cosmos, Λαγκαδά 341 (Σταυρούπολη), Ποσειδώνος 30 (Πυλαία) και Νέα Δυτική Είσοδος Κωλέττη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ