Με ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη ζωή μέσα από τη ματιά των παιδιών αποχαιρετά το 2013 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Τόποι και Εποχές: Με τα μάτια των παιδιών» θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).
Οι τόποι και οι εποχές γίνονται γέφυρα για να μεταπηδήσουν οι ήρωες των ταινιών από ένα ολλανδικό παραμύθι του Μεσαίωνα, στη Γαλλία της δεκαετίας του ‘60 και του ομαδικού παιχνιδιού, την Κίνα του 19ου αιώνα με τους καλλιτέχνες του δρόμου και τέλος, στη σύγχρονη Γεωργία της σκληρής συνύπαρξης λαών και της αναζήτησης ταυτότητας.
Πιο συγκεκριμένα, το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες Μαρίκεν του Αντρέ βαν Ντούρεν (Ολλανδία – Βέλγιο, 2000), Ο πόλεμος των κουμπιών του Γιαν Σαμιέλ (Γαλλία, 2011), Ο βασιλιάς των μασκών του Τιαν Μινγκ Γου (Κίνα – Χονγκ Κονγκ, 1997) και Η άλλη όχθη του Γκεόργκε Οβασβίλι (Γεωργία – Καζακστάν, 2009).
Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, [email protected])
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).
Κάρτα μέλους: 1 ευρώ. Ώρες προβολών: 18:30, 21:00.
Πρόγραμμα προβολών
-Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου
Ο πόλεμος των κουμπιών 18.30, Μαρίκεν 21.00
-Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
Ο βασιλιάς των μασκών 18.30, Η άλλη όχθη 21.00
-Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Μαρίκεν 18.30, Ο βασιλιάς των μασκών 21.00
-Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Η άλλη όχθη 18.30, Ο πόλεμος των κουμπιών 21.00.