Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» πήρε παράταση

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» πήρε παράταση
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Παράταση για την "Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας"

ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Παράταση μέχρι και τις 13 Απριλίου πήρε η παράσταση της Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» η «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» που παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Το έργο του Ντύρενματ, που ανεβαίνει σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη, μας μεταφέρει στο Γκύλεν, μια κωμόπολη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος, ο δικαστικός κλητήρας ετοιμάζεται να κάνει κατάσχεση στο δημαρχείο, οι αρχές του τόπου και οι απλοί πολίτες είναι σε απόγνωση. Σας θυμίζει κάτι;

Μια μέρα όμως επιστρέφει στον τόπο έπειτα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας η ζάμπλουτη Κλαίρη Ζαχανασιάν. Είναι λίγο αυταρχική και περίεργη, αλλά θέλει να βοηθήσει την πατρίδα της. Βάζει μόνο έναν όρο…. Και ενώ στην αρχή όλοι αρνούνται την πρότασή της, σιγά σιγά διαβρώνονται από την απληστία τους και την αγάπη για το χρήμα.

Πρόκειται για μια «τραγική κωμωδία», όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας λέγοντας πως γράφτηκε από κάποιον που «δεν αισθάνεται διαφορετικός από τους κατοίκους της μικρής πόλης, ούτε είναι σίγουρος ότι θα ενεργούσε διαφορετικά από αυτούς».

Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης που πέρυσι μας χάρισε τον εξαιρετικό «Βυσσινόκηπο» στη Βίλα Καπαντζή, αυτή τη φορά έχει ετοιμάσει μια επίσης προσεγμένη παράσταση που είναι πραγματικά επίκαιρη. Με ιδιαίτερα αξιόλογες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Έφη Σταμούλη (Κλαίρη Ζαχανασιάν) και Δημήτρη Ναζίρη (Άλφρεντ Ιλ). Και με μια αισθητική που θυμίζει κόμικ.

* Παίζουν: Έφη Σταμούλη , Δημήτρης Ναζίρης, Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Νάγια Καρακώστα, Μάριος Μεβουλιώτης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τζαφέρης, Γιώργος Φράγκογλου.

Χρήσιμα

Παραστάσεις Τετάρτη έως Σάββατο 21.00, Κυριακή στις 19.00. Είσοδος: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό & κάρτα ανεργίας). Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη & Πέμπτη): 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό & κάρτα ανεργίας).

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Αριστοτέλους 7), «Ιανός» Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 24). Επίσης στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (δύο ώρες πριν από την παράσταση). Τηλεφωνικές κρατήσεις: Πειραματική Σκηνή, τηλ. 2310.860708 (κάθε πρωί 11.00-14.00).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ τιμώμενη χώρα στην 11η ΔΕΒΘ

Συλλήψεις εννέα ατόμων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης