Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η Sasha Waltz θα μαγέψει με τον χορό της στο Μέγαρο Μουσικής

Μαζί με τους καλεσμένους της – Η επαναστατική ανοιχτή παρτιτούρα «In C»

Η διάσημη χορογράφος Sasha Waltz έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του World Human Forum και με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα την Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 21:00.

Το 2021, η Γερμανίδα χορογράφος Sasha Waltz ανέπτυξε ένα χορογραφικό σύστημα βασισμένο στην επαναστατική ανοιχτή παρτιτούρα «In C» του Terry Riley (1964). Η χορογραφία είναι ένα παιγνιώδες σύστημα 53 χορογραφικών μορφών για έναν δομημένο αυτοσχεδιασμό με κανόνες και νόμους. Μέσα σε αυτό το σύνολο κανόνων, ο μεμονωμένος ερμηνευτής έχει δημιουργική ελευθερία, αλλά πάντα σε σχέση με την ομάδα. Έτσι, το «In C» είναι μια δημοκρατική διαδικασία: είναι ένα κομμάτι σχετικά με το άτομο ως μέρος μιας ομάδας και αντικατοπτρίζει τη δυναμική σχέση μεταξύ των μοναδικών αποφάσεων και των επιλογών των πολλών. Παίζει με τους συνεχώς μεταβαλλόμενους ρόλους του ακόλουθου, του καθοδηγητή και του ενδιάμεσου των δύο, δημιουργώντας ένα οριζόντιο δίκτυο δημιουργίας. Το "In C" έκανε πρεμιέρα σε ζωντανή μετάδοση από το Radialsystem του Βερολίνου και έκτοτε έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό διεθνώς.

H Sasha Waltz ξεκίνησε την ενασχόληση με τον χορό σε ηλικία πέντε ετών.  Κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 1983 και 1986, φοίτησε στο School for New Dance Development στην Ολλανδία, ενώ, στη συνέχεια, μετέβη στην Αμερική, όπου και συνεργάστηκε με κορυφαίους χορογράφους όπως τους Tristan Honsinger, Frans Poelstra, Mark N Tompkins, and David Zambrano.

Η σημαντική αναγνώρισή της σε παγκόσμιο επίπεδο χρονολογείται στη δεύτερη τριλογία της, η οποία ήταν επικεντρωμένη στη θεματολογία του σώματος και αποτελείτο από τις παραστάσεις Körper, S και noBody, με την τελευταία εξ'αυτών να παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2002.

Σύλληψη- Χορογραφία Sasha Waltz

Mουσική Terry Riley

Κουστούμια Jasmin Lepore

Φωτισμοί Olaf Danilsen

Δραματουργία Jochen Sandig

Χορός/Χορογραφία Sasha Waltz & Guests

Είσοδος: 60€, 50€, 40€, 30€, 15€ (μειωμένο).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναγερμός στην Ευρώπη: Επικίνδυνη ουσία σε γνωστά φάρμακα
Η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) αξιολογεί τον κίνδυνο μη αρτηριτιδικής πρόσθιας ισχαιμικής οπτικής νευροπάθειας (NAION)
Συναγερμός στην Ευρώπη: Επικίνδυνη ουσία σε γνωστά φάρμακα