Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ζωγράφος και ποιητής, Περικλής Μπαλάφας

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ζωγράφος και ποιητής, Περικλής Μπαλάφας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι γράφει σε μήνυμά του ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας

Πέθανε ο ζωγράφος, ποιητής και λογοτέχνης Περικλής Μπαλάφας. Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Αποχαιρετούμε με βαθιά αισθήματα θλίψης τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ζωγράφο, ποιητή, λογοτέχνη, τον εμπνευστή - ιδρυτή και Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β.Ελλαδας ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 8 Απριλίου 2025, ώρα 13.30 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου που τιμούν την μνήμη του όπως παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία".

Ο εκλιπών ζωγράφιζε επαγγελματικά για περίπου 35 χρόνια. Οργάνωσε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Γερμανία και η Αυστραλία δύο φορές. Τα έργα του είχαν εκτεθεί σε ιδιωτικές και Δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δίδαξε ζωγραφική σε κολεγιακό επίπεδο, σε σεμινάρια και σχολεία ζωγραφικής. Παρουσίασε προγράμματα τέχνης στη Τηλεόραση για τρία χρόνια, και συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές ζωγραφικής και γλυπτικής στη Θεσσαλονίκη.

Ασχολήθηκε ακόμη με ποίηση και δημοσίευσε μία ποιητική συλλογή με τίτλο "Στιγμές". Έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "Ο μαγικός κόσμος του χρωστήρα".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΗΠΑ: Επιπλέον δασμοί 10% ισχύουν από σήμερα σε εισαγόμενα προϊόντα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους - Πού θα γίνει