Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Yπ. Πολιτισμού: Έγιναν οι μελέτες για την αποκατάσταση της τοιχογραφίας στην Κνωσσό

Η τοιχογραφία αποκολλήθηκε, χθες, το απόγευμα εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων - Πρόκειται για το αντίγραφο της τοιχογραφίας των Δελφινιών

Στο θέμα της αποκόλλησης τοιχογραφίας στην Κνωσσό, αναφέρεται το Υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου χτες το βράδυ ολοκλήρωσε την συλλογή και την απομάκρυνση των θραυσμάτων του αντιγράφου, του 1960, της τοιχογραφίας των Δελφινιών -το πρωτότυπο της οποίας εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου- από τα λεγόμενα “διαμερίσματα της βασίλισσας”, στην Κνωσσό.

Η τοιχογραφία αποκολλήθηκε, χθες, το απόγευμα εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών διεκόπη προσωρινά και η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.

Σημειωτέον ότι για το συγκεκριμένο τμήμα του μινωικού ανακτόρου της Κνωσσού έχουν ήδη εκπονηθεί οι αναγκαίες μελέτες συντήρησης και αποκατάστασής του και επίκειται η έναρξη του έργου, στο πλαίσιο των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης- ΕΣΠΑ 2021-2027».

knosos-toihografia-ton-delfinion-.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Οι αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ
Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη