Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΚΟΘ έπαιξε στο Μετρό

Την υπόσχεση ότι το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2017, αρχές του 2018 και ο σταθμός της Βενιζέλου θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια, αφού λυθούν όλα τα προβλήματα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με ένα ξεχωριστό τρόπο άνοιξε χθες στο κοινό ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εγκαινίασε τη συνεργασία της με τον φορέα δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους της πολιτείας, του τύπου, αλλά και σε απλούς πολίτες να απολαύσουν μια συναυλία κάτω από το έδαφος, στο χώρο του εργοταξίου του συγκεκριμένου σταθμού.

Ως μια πολύ καλή πρωτοβουλία, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης λέγοντας πως έτσι δίνεται η δυνατότητα να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι το Μετρό δεν είναι μόνο 13 τρύπες, αλλά ένα μεγάλο έργο, το οποίο εξελίσσεται.

Την υπόσχεση ότι το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2017, αρχές του 2018 και ο σταθμός της Βενιζέλου θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια, αφού λυθούν όλα τα προβλήματα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας, «Πώς ήταν δυνατόν να τελειώσει το Μετρό σε 6 χρόνια, όταν μόνο για 10 χρόνια εργάζεται η Αρχαιολογία;», διερωτήθηκε, και τόνισε πως μπορεί να υπήρξαν αντιξοότητες (για απαλλοτριώσεις και θέματα αρχαιολογικών ευρημάτων) που δεν επέτρεψαν να δρομολογηθεί έγκαιρα το έργο, όμως συμπλήρωσε πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί. «Και θα είναι ένα από τα καλύτερα και αρτιότερα της ΝΑ Ευρώπης», σημείωσε, προσθέτοντας πως σιγά σιγά θα ανοίξουν και άλλοι σταθμοί του Μετρό για να δει ο κόσμος τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Πάντως χθες το απόγευμα ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» ήταν ανοιχτός για το ευρύ κοινό.

Την πίστη ότι ο πολιτισμός και οι υποδομές μπορούν να βαδίζουν μαζί εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, αναφερόμενος σε ανασκαφικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια έργων υποδομών.

«Ο Πολιτισμός χρειάζεται Υποδομές για να αναδειχθεί, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με αφορμή και ως συνέπεια της κατασκευής των μεγάλων έργων, ήρθαν στο φως χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης, η δαπάνη για τις αρχαιολογικές εργασίες στο τέλος θα ξεπεράσει τα 135 εκατομμύρια ευρώ.

Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μία ανάλογη συναυλία στο σταθμό "Βενιζέλου" που θα έχει τα χαρακτηριστικά σταθμού – μουσείο», σημείωσε.

Την υπόσχεση ότι η ΚΟΘ θα εμφανιστεί και σε άλλους μη συμβατικούς χώρους έδωσε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Γεώργιος Βράνος, ενώ ο πρόεδρος της ΕΤΟΣ Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε πως η Ορχήστρα επιφυλάσσει στους φίλους της και άλλες εκπλήξεις.

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα που περιλάμβανε από τον Μότσαρτ την Εισαγωγή από την Όπερα Ντον Τζιοβάννι», και την Εισαγωγή από την όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο και από τον Antonín Dvořák, το IV μέρος από τη Συμφωνία αρ. 9, γνωστή και ως Συμφωνία του Νέου Κόσμου, έργο κατά το οποίο τα μέλη της ορχήστρας φόρεσαν και τα μπλε προστατευτικά κράνη που είχαν ήδη προμηθευτεί. Την Ορχήστρα διηύθυνε ο Γιάννης Ζγούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η εθνική ομάδα Cheerleading – Διακρίθηκε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)
Για πρώτη φορά η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τόσους πολλούς και ικανούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη
Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η εθνική ομάδα Cheerleading – Διακρίθηκε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)