Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές»

H έκθεση περιλαμβάνει 63 αντιπροσωπευτικά έργα και ευσύνοπτα συνοδευτικά κείμενα και παρέχει στον επισκέπτη μία εξαιρετική εικόνα του Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Σάββατο 27.09.2014 πραγματοποιήθηκαν στο Art Institute του Chicago τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές» («Heaven and Earth, Art of Byzantium from Greek Collections»), που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη στις ΗΠΑ. Η προσέλευση του κοινού υπήρξε αθρόα με καταμετρημένους 2719 επισκέπτες.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από τις κ. κ. Τζένυ Αλμπάνη και Αναστασία Δρανδάκη, στο αμφιθέατρο Fulerton Hall του Μουσείου.

Το Art Institute είναι ο τρίτος και τελευταίος σταθμός της συγκεκριμένης έκθεσης, μετά την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον (Οκτώβριος - Μάρτιος 2014) και τη Βίλα Getty του J. Paul Getty Museum στο Μαλιμπού του Λος Άντζελες (Απρίλιος – Αύγουστος 2014). Η έκθεση στο Art Institute θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.

H έκθεση περιλαμβάνει 63 αντιπροσωπευτικά έργα και ευσύνοπτα συνοδευτικά κείμενα και παρέχει στον επισκέπτη μία εξαιρετική εικόνα του Βυζαντινού Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 26.09.2014, έλαβε χώρα στην αίθουσα Chicago Stock Exchange Room, επίσημο δείπνο, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και Διευθυντής του AIC κ. Douglas Druick, ο Μητροπολίτης του Chicago κ. Ιάκωβος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Chicago κ. Ιωάννα Ευθυμιάδου, οι επιμελήτριες της έκθεσης στην NGA κ. κ. Suzan Arensberg και στο J. Paul Getty Museum Mary Louise Hart, καθώς και χορηγοί της έκθεσης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας του Chicago και του Μουσείου Μπενάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δένδιας: Αν η Τουρκία υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας επιλύεται το 95% της διαφοράς μας
«Εκτός πραγματικότητας κάθε θεώρηση των Δωδεκανήσων ή του συμπλέγματος της Μεγίστης ως απομονωμένου» είπε ο υπουργός Άμυνας
Δένδιας: Αν η Τουρκία υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας επιλύεται το 95% της διαφοράς μας