Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη

Θα έχει τίτλο «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις» και θα βρίσκεται από τις 4/12 στις προθήκες των βιβλιοπωλείων

«Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις»! Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου μαγειρικής του πρώτου Έλληνα Master Chef Άκη Πετρετζίκη που θα κυκλοφορήσει από τις 4/12 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση, με καλαίσθητη φωτογράφιση και απολαυστικές συνταγές για κάθε περίσταση, εμπλουτισμένες με τις γλαφυρές περιγραφές του ταλαντούχου και αγαπητού σεφ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ένας σεφ, ο Άκης Πετρετζίκης και μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας μάς παρουσιάζουν ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει.

Δώδεκα θεματικές ενότητες, 150 βασικές συνταγές, 400 συμπληρωματικές και περισσότερες από 450 φωτογραφίες υπόσχονται να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!

…και για τον Άκη Πετρετζίκη

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα δεκαέξι χρόνια του. Στα δεκαοκτώ του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατεβεί στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!), εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία, με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα.

Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο The Goring. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία, όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα, μαγειρεύει στην καθημερινή του εκπομπή στο MEGA Κάν’ το όπως ο Άκης, καθώς και στην εβδομαδιαία εκπομπή Ιστορίες από τη Λίστα. Παράλληλα, ο κόσμος τον απολαμβάνει στη διαδικτυακή του εκπομπή Kitchen Lab. Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να ετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές.

Επίσης, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Άλλωστε πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους.

Μέσα στο 2014, ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά και αυτό θα είναι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ανδρόγυνου και 83χρονης - Τι βρέθηκε σε Καλαμαριά, Πανόραμα (ΦΩΤΟ)
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής σημασίας που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής...
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ανδρόγυνου και 83χρονης - Τι βρέθηκε σε Καλαμαριά, Πανόραμα (ΦΩΤΟ)