-Τον Γκριγκόρι Κόζιντσεφ (1905-1973), έναν από τους σπουδαιότερους σοβιετικούς σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου, τιμά αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης(Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Λιμάνι), μέσα από το αφιέρωμα «Ο Κόζιντσεφ κινηματογραφεί Σαίξπηρ, Θερβάντες, Γκόγκολ». Προβολές για απόψε: στις 18.30 Το παλτό και στις 21.00 Δον Κιχώτης. Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.
-Η Μιρέλα Πάχου ξεκινάει τις εμφανίσεις της από τη Θεσσαλονίκη. Και παρουσιάζει το δισκογραφικό ντεμπούτο της (ο δίσκος έχει τον τίτλο «ΜιΡέΛα») αλλά και αγαπημένα της κομμάτια στη σκηνή της Μαύρης Τρύπας(Βαϊου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα). Προσέλευση: 21:30. Εισιτήριο: 5€. Τηλ κρατήσεων: 2310510081.
-Η «Τυφλόμυγα» από το θέατρο του Άλλοτε παίζεται στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Λαδάδικα) στις 22.00. Μια παράσταση στο απόλυτο σκοτάδι. Λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου project άνθρωποι με επιληπτικά προβλήματα και καρδιακά νοσήματα θα ήταν φρόνιμο να μη παρακολουθήσουν την παράσταση. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6982031199. Αυστηρά 40 θεατές. Είσοδος: 10 ευρώ.
-Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη συναυλία του Ιταλού καλλιτέχνη Benedetto Lupo που θα δοθεί στις 21.00, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.
-Vienna Classic Orchestra στις 9μμ, στο Μέγαρο Μουσικής. Εισιτήρια πωλούνται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία, στο εκδοτήριο του Μεγάρου στην πλατεία Αριστοτέλους, Τηλεφωνικά, με χρήση πιστωτικής κάρτας, στο 2310 895938 και Ηλεκτρονικά στο www.tch.gr. Τιμές: 60, 50, 40, 30, 15 €