Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Mεγάλος περίπατος της γεύσης ξαναχτυπά

Μια ακόμη… πεντανόστιμη διαδρομή από την ομάδα Thessaloniki Walking Tours με τον Κωστή Ζαφειράκη

Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη περπατάμε το Σάββατο, 21 Μαρτίου, στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Αθωνος και ανιχνεύουμε τη σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης. Συναντάμε τους ανθρώπους των αγορών, ακούμε τις ιστορίες τους, επισκεπτόμαστε ξεχωριστούς χώρους και καταστήματα και δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Περπατάμε, γελάμε, πίνουμε, τρώμε, μαθαίνουμε, κουβεντιάζουμε και απολαμβάνουμε όσα συνδέονται με την ευχαρίστηση που προσφέρει το καλό φαγητό.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μοιραζόμαστε μια πλούσια γευστική εμπειρία δοκιμάζοντας μέλι, παστέλι, λουκούμια και ελιές, εξαιρετικά τυριά και εδέσματα με μυστικές συνταγές, μαθαίνουμε τα πάντα για την μακεδονίτικη πίτα και γνωρίζουμε τον συναρπαστικό κόσμο των μανιταριών.

Στο τέλος αυτής της δεύτερης διαδρομής, μας περιμένουν λαματζό, παστουρμαλί, σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα, σπιτικό ψωμί, ιδιαίτερα τυριά και άλλες νοστιμιές της αρμενικής κουζίνας.

Σάββατο 21 Μαρτίου

Ώρα: 11 πμ.

Αφετηρία: Λουλουδάδικα

Συμμετοχή: 15 ευρώ ανά άτομο και εκπτωτικό 12 ευρώ

Κρατήσεις / Πληροφορίες: [email protected] & 2310 810226

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας