Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Πολιτισμός

Σινεμά με Θέα: Ραντεβού με τα αστέρια

Σινεμά με Θέα: Ραντεβού με τα αστέρια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στον 6ο όροφο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ...

ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μια ταράτσα με θέα το Θερμαϊκό και τον έναστρο ουρανό, ένα σύστημα προβολής, μερικές καρέκλες και τραπέζια  συνθέτουν το «Σινεμά με Θέα», το νέο θερινό σινεμά της πόλης μας που έχει στηθεί στον 6ο όροφο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκη (Μ2).

Το τελευταίο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν για να φτιάξουν ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών προσφέροντας μια εναλλακτική οικονομική πολιτιστική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται στην πόλη τρία τετραήμερα του καλοκαιριού, 29 Ιουνίου - 2 Ιουλίου, 6 – 9 Ιουλίου και 13-16 Ιουλίου.

Το βράδυ της Τρίτης 23/6 δόθηκε μια πρώτη γεύση του θερινού αυτού κινηματογράφου στους εκπροσώπους του τύπου της πόλης μας με την προβολή της ταινίας «Η τέλεια ομορφιά». Σε μια δύσκολη μέρα, λόγω και της πορείας που πραγματοποιούνταν παράλληλα και παρέλυσε το κέντρο. Αλλά και σε μια μέρα με πολλά πολιτιστικά μέτωπα ανοιχτά, καθώς στις 20.00 εγκαινιάζονταν και η 5η Biennale, ενώ λίγο νωρίτερα στο Δημαρχείο πραγματοποιούνταν εκδήλωση για το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Αυτό βέβαια είναι ενθαρρυντικό για την πόλη. Ας γίνονται πολλά και ας μην τα προλαβαίνουμε.

Στα του θερινού σινεμά τώρα, όπως εξήγησε ο Νότης Φόρσος από το ΦΘΚ ενώ αρχικά θέλησαν να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με κλασσικές ταινίες τελικά επέλεξαν ταινίες που γυρίστηκαν πρόσφατα και ταιριάζουν στο πνεύμα του καλοκαιριού.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος ανοίγει για το κοινό. Πρόσθεσε δε πως μελλοντικά θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα αυτό ανάλογα με την ανταπόκριση του κόσμου.

Πρόγραμμα προβολών (έναρξη προβολών 21:30)

-Δευτέρα 29/6, Τρίτη 30/6 Frances Ha

-Τετάρτη 1/7 & Πέμπτη 2/7 Ιστορίες για αγρίους

-Δευτέρα 6/7 & Τρίτη 7/7 Άθικτοι

-Τετάρτη 8/7 & Πέμπτη 9/7 Η τέλεια ομορφιά

-Δευτέρα 13/7 & Τρίτη 14/7 Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

-Πέμπτη 16/7 Ζήτω η Ελευθερία

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 4,00 ευρώ, Κάτοχοι Κάρτας Μέλους CineΚάρταF, φοιτητές, μαθητές, κατόχοι κάρτας ανεργίας 3,00 ευρώ.

Εκδοτήρια:

-Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

-Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής , πλ. Αριστοτέλους

Πληροφορίες: http://www.filmfestival.gr/ – 2310378400, http://www.tch.gr/ - 2310895938-9

Φιλική συμβουλή: Πάρτε μια ζακέτα!

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Διαθεσιμότητα και εκτός ωραρίου ζητείται από τον Έλληνα εργαζόμενο

Στη Γερμανία η βασίλισσα Ελισάβετ