Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο ζωγράφος, πεζογράφος και ποιητής Νίκος Χουλιαράς

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο,Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 4 το απόγευμα, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος, πεζογράφος και ποιητής Νίκος Χουλιαράς, σε ηλικία 75 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο,Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 4 το απόγευμα, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Νίκος Χουλιαράς γεννημένος τον Οκτώβριο του 1940 στα Γιάννενα ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ζωγράφους.

Κατά το χρονικό διάστημα 1965 - 1970 ασχολήθηκε με τη μουσική. Έγραψε πολλά τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο ίδιος, καθώς και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, υπήρξε ο πρώτος που έκανε διασκευές σε δημοτικά τραγούδια και παρουσίασε τα ηπειρώτικα στο κοινό της Αθήνας.

Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, τα ιταλικά, τα αγγλικά, τα σουηδικά και τα γερμανικά, ενώ έχουν εκδοθεί στα γαλλικά από τον εκδοτικό οίκο Hatier η συλλογή διηγημάτων «Το Μπακακόκ» και τα μυθιστορήματα «Ο Λούσιας» και «Ζωή την άλλη φορά». Διηγήματά του έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση, ενώ «Ο Λούσιας» έγινε τηλεοπτική σειρά που μεταδόθηκε από την ΕΤ-1 το 1989. Το 1996 ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας με το βιβλίο του «Στο σπίτι του εχθρού μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη
Ο 52χρονος φέρεται να έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε μια επιχείρηση δολιοφθοράς και συγκεκριμένα εμπρησμού στόχου σε βαλκανική χώρα
Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη