Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεύτερο βιβλίο για την Υπόθεση Σνόουντεν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ενώ σύντομα θα γυριστεί και ταινία από το διάσημο σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν

Το πού και πότε θα δοθεί η πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του Έντουαρντ Σνόουντεν αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ενώ τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας που επίσης αφορά τη ζωή του πρώην τεχνικού συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, που έφερε στο φως την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο δικηγόρος και συγγραφέας των βιβλίων, Ανατόλι Κουτσερένα, ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν έχει αποφασίσει να ζητήσει να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο «Τα Παιδιά του Κάιν» είναι ένα ψυχολογικό και πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στην ιστορία του Σνόουντεν. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός αμερικανού πληροφοριοδότη, του Τζόσουα Κολντ, ενός χαρακτήρα που μοιάζει στον Σνόουντεν και τον οποίο παρακολουθεί η κυβέρνηση. Ο συγγραφέας του εκτιμά ότι πιθανώς να μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας («Η Εποχή του Χταποδιού») κυκλοφόρησε στα ρωσικά και στα αγγλικά τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του τρίτου βιβλίου της σειράς («Το Φιλί του Ιούδα») δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Κουτσερένα έχει πουλήσει τα δικαιώματα της τριλογίας στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν. «Θα υπάρξει σύντομα μία συνάντηση με τον Όλιβερ Στόουν και τον Μόριτζ Μπόρμαν, τον παραγωγό της ταινίας, κατά την οποία θα συζητήσουμε το που θα γίνει η πρεμιέρα της. Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι να γίνει στη Ρωσία, αλλά η απόφαση θα ληφθεί στη διάρκεια της συνάντησης» είπε.

Πρωταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, ενώ θα συμμετέχει και ο Νίκολας Κέιτζ.

Το 2013 ο Σνόουντεν αποκάλυψε το δίκτυο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της NSA. Στις ΗΠΑ κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 30 χρόνια, κατηγορούμενος για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικής περιουσίας.

Την 1η Αυγούστου 2013 η Ρωσία του χορήγησε προσωρινό άσυλο για ένα χρόνο. Τον Αύγουστο 2014 ο Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής στη Ρωσία. Η διαδικασία για την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας προϋποθέτει ότι ο αιτών θα πρέπει να διαμένει στη χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια, εξήγησε ο δικηγόρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»