Δείξε μου έναν που λέει ότι ξέρει πως μπορεί ο κόσμος να γίνει καλύτερος, και θα σου δείξω έναν ψεύτη. Δεν υπάρχει απάντηση σε ένα ερώτημα σαν κι αυτό, όσο σημαντικό και να είναι. Το μόνο που πραγματικά μπορεί να ειπωθεί, είναι το τι πιστεύει κάποιος ότι είναι δυνατόν να τον βελτιώσει.
Ο Πάνος Καράν, ιδρυτής της ΜΚΟ “Keys Of Change” πιστεύει βαθιά ότι η μουσική είναι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Είναι μια πεποίθηση με την οποία δε μπορώ να διαφωνήσω. Με τη δράση της οργάνωσής του στοχεύει να προωθήσει τη μουσική εκπαίδευση σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, ώστε να αναπτυχθούν δημιουργικές δεξιότητες στα παιδιά και ταυτόχρονα να κρατήσουν τους δεσμούς με την καλλιτεχνική παράδοση του τόπου τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, το “Keys Of Change” θα δώσει μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην οποία θα παρουσιάσουν μουσικές ιστορίες από τον Αμαζόνιο, τη Σιέρα Λεόνε, την Ινδία και την Ιαπωνία. Αφήνεται πάνω τους να βρουν τον τρόπο να συνδέσουν τις 4 γωνιές του πλανήτη σε ένα μουσικό πρόγραμμα και μόνο συναρπαστικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο ταξίδι. Προλαβαίνετε σήμερα στις 21:00 (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) και οι τιμές εισιτηρίων είναι 12€ και 8€ (μαθητικό - φοιτητικό - κάτοχοι κάρτας ανεργίας).
Όπως άλλωστε είναι όλα τα μουσικά παντρέματα ετερόκλητων επιρροών. Μπορεί πλέον οι Beirut να είναι σταθερά αναγνωρισμένο όνομα, όμως θυμάμαι μια εποχή γύρω στο 2006, όπου ήταν το μεγάλο εξωτικό μυστήριο. Ασκούσε ακαταμάχητη γοητεία η ιστορία γύρω από τον Zach Condon, εκείνον τον αμερικανό πιτσιρικά (γεννημένος το 1986) στη Σάντα Φε, που με κάποιο μαγικό τρόπο συνδύαζε τα σύνορα της μεξικάνικης ερήμου δίπλα στην οποία μεγάλωσε με τα ιταλιάνικα μοιρολόγια και τους βαλς ρυθμούς.
Ειλικρινά, τι είδους δισκοθήκη είχαν οι γονείς αυτού του παιδιού, πολύ θα ήθελα να μάθω…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗΣ