Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

"Ο γάτος με τις εννιά ουρές" από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

"Ο γάτος με τις εννιά ουρές" από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα είναι η επόμενη ταινία που θα προβληθεί στο αφιέρωμα Ο Κίτρινος Τρόμος

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 στα πλαίσια του αφιερώματος «Ο Κίτρινος Τρόμος» (Cinema Giallo) προβάλλει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 21:00 στην αίθουσα Βακούρα 2 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310233665) το θρίλερ του Ντάριο Αρτζέντο Ο γάτος με τις εννιά ουρές (Ιταλία, 1971, έγχρωμη, 115'). Παίζουν: Τζέιμς Φρανσίσκους, Καρλ Μάλντεν, Κατρίν Σπακ, Πιέρ Πάολο Καπόνι.

Η υπόθεση;

Ένας δημοσιογράφος προσπαθεί να λύσει μια σειρά φόνων που σχετίζονται με ερευνητικά πειράματα μιας μεγάλης κλινικής, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια ενός τυφλού πρώην δημοσιογράφου, που υπήρξε τυχαίος αυτήκοος μάρτυρας.

Η ταινία είναι μια ευγενική προσφορά του 20ού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και του κ. Νίνου Φένεκ Μικελίδη, ενώ η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπο συλλογικό κείμενο του ΚΕΜΕΣ.

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Στρεβλά γονίδια και βιοηθική.

Υ.Γ. Την επόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 προβάλλει, στα πλαίσια της υποενότητας για τον Ντάριο Αρτζέντο, το αριστούργημά του Βαθύ Κόκκινο (1975).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Hidden Orchestra για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Κάθε Τετάρτη τραγουδάμε ΝΤΟ ΡΕ