Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3 προβάλει τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες: Υπόθεση Μόρο»

Την ερχόμενη Δευτέρα στο σινέ Βακούρα 2

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3, στα πλαίσια του αφιερώματός της Ευρωπαϊκό Πολιτικό Σινεμά, θυμάται τη θλιβερή επέτειο της 16ης Μαρτίου 1978. Τότε απήχθη στη Ρώμη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Άλντο Μόρο, που βρέθηκε νεκρός μετά από 55 μέρες. Παράλληλα, τιμώντας τον διακεκριμένο ηθοποιό Τζιάν Μαρία Βολοντέ, παρουσιάζει τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 21:00 στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 2 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310233665) την τρίτη από τις πέντε ταινίες του αφιερώματος στις οποίες πρωταγωνιστεί: το αριστουργηματικό πολιτικό θρίλερ του Τζουζέπε Φεράρα «Ερυθρές Ταξιαρχίες: Υπόθεση Μόρο» (Ιταλία, 1986, έγχρωμη, 110'), με τον ίδιο στο ρόλο του Άλντο Μόρο.

Η υπόθεση: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απάγουν τον πρωθυπουργό και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Άλντο Μόρο, και για 55 μέρες εκτυλίσσεται ένα πολιτικό παιχνίδι που τελικά καταλήγει στη δολοφονία του.

Η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Αλέξη Δερμεντζόγλου. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Απαγωγή Μόρο: ποιος απέτρεψε τον ιστορικό “συμβιβασμό”.

Υ.Γ. Την Δευτέρα 14 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 παρουσιάζει στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος την πολύκροτη πολιτική ταινία του Αλέν Ρενέ Σταβίσκι (1974).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα