Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η πρώτη αίθουσα IMAX στην Ελλάδα έρχεται σε σινεμά στη Θεσσαλονίκη!

Έρχεται από 14 Δεκέμβρη στα Cineplexx και για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Εδώ και λίγες μέρες μυστηριώδεις άνθρωποι στο κέντρο της πόλης, φορώντας μαύρα σακάκια και μαύρη κολλητική ταινία στο στόμα, ενημέρωναν ότι «Η ζωή μας θα αλλάξει. Για πάντα». Επρόκειτο για την καμπάνια της IMAX, της νέας κινηματογραφικής εμπειρίας που θα ζήσουμε από 14 Δεκέμβρη 2018 στα Cineplexx.

Από εκείνη την ημέρα θα βλέπουμε σινεμά αλλιώς. Σήμερα θα αποκαλυφθούν περισσότερα πανελλαδικώς, όμως ο «Τύπος Θεσσαλονίκης» που αγαπά ιδιαίτερα την 7η τέχνη, εξασφάλισε πρώτος, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του, χρήσιμες πληροφορίες για το νέο αυτό τρόπο προβολής. Τι θα αλλάξει σε εικόνα και ήχο και πού αλλού θα διαφέρει η νέα κινηματογραφική εμπειρία μάς εξήγησε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ του CINEPLEXX ENTERTAINMENT IKE της Ελλάδας κ. Αλέξιος Αντωνόπουλος.

imax_brand_aud_sil_3_2dsite.jpg

-Τι είναι η ΙΜΑΧ; Και γιατί ξεχωρίζει;

-H ΙΜΑΧ είναι η πιο μεγαλειώδης κινηματογραφική εμπειρία στον πλανήτη. Και μέχρι σήμερα αποτελούσε ηχηρή απουσία από τη χώρα μας, αφού είμαστε οι πρώτοι που τη φέρνουμε στην Ελλάδα. Στο παρελθόν, κινηματογράφοι έχουν δώσει σε αίθουσες τους ονόματα που μοιάζουν σε IMAX, αλλά κανείς, μα κανείς δεν είχε φέρει όντως αίθουσα IMAX στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί –ούτε κατά διάνοια– με το να βιώνεις μια ταινία με αυτόν τον τρόπο. Η εταιρεία IMAX σχεδιάζει τις αίθουσές της ως ένα αληθινό Έργο Τέχνης· με την κάθε λεπτομέρεια να καθηλώνει τον θεατή στην καρέκλα του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σπουδαίοι σκηνοθέτες –όπως ο Christopher Nolan, o James Cameron, και οι Russo Brothers– έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθήσεις τα έργα τους είναι σε αίθουσα IMAX. Και για να δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα: Το Avengers: Infinity War ήταν η πρώτη ταινία στην ιστορία του Hollywood που γυρίστηκε εξολοκλήρου με κάμερες IMAX: Αυτό σημαίνει ότι όσοι τυχεροί είδαν το Avengers: Infinity War σε IMAX του εξωτερικού, όχι μόνο το είδαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά είδαν και περισσότερη εικόνα από εσένα που την είδες σε κανονική αίθουσα. Κάθε καρέ σχεδιάστηκε για να προβληθεί σε οθόνη IMAX – κάτι το οποίο όταν βγήκε η ταινία, ήταν αδύνατον να γίνει στην Ελλάδα. Τώρα, με την πρώτη αίθουσα IMAX να έρχεται στους κινηματογράφους CINEPLEXX, επιτέλους θα μπορούμε να δούμε αυτές τις ταινίες όπως πρέπει.

imax_brand_aud_sil_1_3dsite.jpg

-Πόσο διαφέρει η προβολή;

-Θα νιώσεις ότι πηγαίνεις σινεμά για πρώτη φορά στη ζωή σου. Και δεν θα έχεις άδικο, αφού για πρώτη φορά θα έχεις ζήσει τέτοιο σινεμά.

Δεν είναι μόνον ένα πράγμα που κάνει την IMAX την πιο καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία στον κόσμο. Είναι o συνδυασμός πολλών τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών – οι περισσότερες από τις οποίες είναι μοναδικές στην IMAX. 

H εμπειρία ΙΜΑΧ είναι κορυφαία για τους ακόλουθους λόγους:

·Κατασκευάζει  κάμερες με την υψηλότερη ανάλυση στον κόσμο, τις οποίες θέτει στην διάθεση των πιο φιλόδοξων και απαιτητικών κινηματογραφιστών.

·Η διαδικασία IMAX’s Digital Re-Mastering  βελτιώνει στο μέγιστο βαθμό την εικόνα και τον ήχο της ταινίας.

·Το επαναστατικό σύστημα προβολής της IMAX, το οποίο αποδίδει ζωντανές και πεντακάθαρες εικόνες.

·Το ισχυρό ηχοσύστημα IMAX, το οποίο προσφέρει ήχο με ακρίβεια laser· ήχο που όχι μόνο ακούς, αλλά νιώθεις.

·Η κινηματογραφική αίθουσα IMAX είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε ο θεατής να τοποθετείται μέσα στην δράση και στην εξέλιξη της ταινίας.

Όταν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται, το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που ξεχνάς ότι είσαι σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

politismos_imax2.jpg

-Τι θα γίνει στην πρώτη εκδήλωση για την γνωριμία του κοινού με το 1ο IMAX στην Ελλάδα;

-H προώθηση της IMAX είναι μέχρι σήμερα η πιο πολυδιάστατη καμπάνια που έχουμε ετοιμάσει ποτέ στα CINEPLEXX. Ξεκινήσαμε στα μέσα Νοεμβρίου με μυστηριώδεις ανθρώπους στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι φορώντας μαύρα σακάκια και μαύρη κολλητική ταινία στο στόμα σε ενημέρωναν ότι "Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ."· δίχως να σου δίνουν καμία άλλη πληροφορία. Πλέον η IMAX έχει αποκαλυφθεί στο κοινό, και στις 14 του μήνα θα ανοίξει τις πόρτες τους σε όλους. Μέχρι τότε, έχουμε να δούμε πολλές ακόμα εξελίξεις και εκπλήξεις. Το σίγουρο είναι ότι το άνοιγμα της IMAX δεν θα συζητηθεί μονάχα από ολόκληρη την πόλη, αλλά κι από ολόκληρη τη χώρα.

adwnopoulos.jpg

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ του CINEPLEXX ENTERTAINMENT IKE της Ελλάδας κ. Αλέξιος Αντωνόπουλος.

-Και ποιες ταινίες θα επιλέγονται για το imax;

-Οι ταινίες που έχουν γυριστεί για να προβληθούν μέσα από το μεγαλείο της IMAX: Από blockbusters όπως το πολυαναμενόμενο AQUAMAN, μέχρι εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για μαθητές αλλά και λάτρεις του είδους.

Χρήσιμα

Τα Cineplexx βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου One Salonica (Κώττα Ρούλια 10, 2ος όροφος Κρατήσεις www.cineplexx.gr). Οι προβολές θα είναι 2D και 3D (με τα απαραίτητα γυαλιά που θα δίνονται στην είσοδο της αίθουσας).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ