Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Serie A: Στο προσκήνιο η επικείμενη πώληση της Μίλαν, εύκολη αποστολή για Φιορεντίνα

Αναλύσεις όλων των αγώνων της Α' Ιταλίας...

34η αγωνιστική

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα: Σαμπντόρια-Γιουβέντους 0-1, Σασουόλο-Παλέρμο 0-0


312. ΡΟΜΑ – ΤΖΕΝΟΑ (13:30)

Καιρός: 27ο C, αίθριος

Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 1 HD

* Σημειώθηκε under 2,5 στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Ρόμα για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

* Σημειώθηκε over 2,5 στα έξι από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Ρόμα με αντίπαλο την Τζένοα σε όλες τις διοργανώσεις.

* Η Ρόμα επικράτησε από το ημίχρονο στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Τζένοα σε όλες τις διοργανώσεις.

ΡΟΜΑ (3η): Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Ρόμα μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σέριε Α. Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν μεσοβδόμαδα πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν της Σασουόλο εκτός έδρας με 3-0, παραμένοντας στο κατώφλι της συμπολίτισσάς τους, Λάτσιο, και της δεύτερης θέσης του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Πριν από τη νίκη του επί των «νεροβέρντι» το συγκρότημα του Γκαρσία είχε μοιραστεί από ένα βαθμό με τις Τορίνο (1-1 εκτός έδρας) και Αταλάντα (1-1 εντός έδρας), ενώ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ίντερ (2-1 εκτός έδρας). Στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσαν οι πρωτευουσιάνοι για την ίδια διοργάνωση σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ, ενώ στα τρία από αυτά σημειώθηκε no-goal. Ο απολογισμός αυτών ήταν μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Σε καλό δρόμο βρίσκεται η αποκατάσταση του τραυματισμού του Κέβιν Στρούτμαν, όπως τόνισε ο ίδιος με δηλώσεις του στα ιταλικά ΜΜΕ. 

Προηγούμενο ματς: Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε από την έδρα της Σασουόλο η Ρόμα επικρατώντας με 3-0, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Ντουμπιά (6’), Φλορέντζι (27’) και Πιάνιτς (74’).

Στατιστικό: Η Ρόμα παραμένει αήττητη στα 34 από τα 36 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (3): Τραυματίες είναι οι Καστάν (ΑΜ, 1/0), Στρούτμαν (ΜΕ, 6/0) και Μαϊκόν (ΑΜ, 14/1).

Αμφίβολοι (2): Δεν ξεπέρασαν πλήρως τον τραυματισμό τους οι Φλορέντζι (ΜΕ, 31/4) και Ναϊνγκολάν (ΜΕ, 30/4). 

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Ντε Σάνκτις – Φλορέντζι, Μανωλάς, Αστόρι, Τοροσίδης – Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς – Ιμπάρμπο, Ντουμπιά, Ζερβίνιο

* Η Ρόμα σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Τζένοα σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΖΕΝΟΑ (6η): Τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σέριε Α μετράει η Τζένοα, η οποία έχει μπει για τα καλά και πάλι στη μάχη για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Γκασμπερίνι κατάφερε να επικρατήσει των Κάλιαρι (2-0 εντός έδρας), Πάρμα (2-0 εντός έδρας), Τσεζένα (3-1 εντός έδρας) και Μίλαν (3-1 εκτός έδρας). Στο ενδιάμεσο αυτών δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Παλέρμο στη Σικελία, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Μόλις μία νίκη κατάφεραν να σημειώσουν οι Γενοβέζοι στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση. Στις υπόλοιπες σημείωσαν δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στις τρεις από αυτές σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. 

Προηγούμενο ματς: Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Τζένοα στην έδρα της Μίλαν με 3-1, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Μπερτολάτσι (37’), Νιάνγκ (49’) και Φαλκέ (90’ πεν), ενώ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Μενέζ στο 72’, ο Μεξές (66’). 

Στατιστικό: Σημειώθηκε over 2,5 στα τρία τελευταία παιχνίδια της Τζένοα για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (2): Τραυματίας είναι ο Περότι (ΜΕ, 27/4), ενώ τιμωρημένος είναι ο Αντονίνι (AM, 7/1).

Πιθανή ενδεκάδα 3-4-2-1: Περίν – Ρονκάλια, Μπουρντίσο, Ίτζο – Ρινκόν, Μπερτολάτσι, Κόστα, Εντενίλσον – Φαλκέ, Μπέργκντιχ - Νιάνγκ


321. ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΛΑΤΣΙΟ (16:00)

Γήπεδο: Atleti Azzurri d'Italia

Προϊστορία 10ετίας: 4-2-4

Καιρός: 24ο C, βροχή

Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 2 HD

* Σημειώθηκε over 2,5 στα έξι από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Αταλάντα για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (17η): Άλλη μία ευκαιρία έχασε μεσοβδόμαδα η Αταλάντα για να «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση παραμονής στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας. Το συγκρότημα του Ρέγια δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Τσεζένα, κι έτσι παρέμεινε σε απόσταση οχτώ βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας. Οι «νερατζούρι» παραμένουν αήττητη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που έδωσαν για το πρωτάθλημα της Σέριε Α. Πέρα από την τελευταία αναμέτρησή τους με την Τσεζένα επικράτησαν της Σασουόλο (2-1 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκαν από ένα βαθμό με τις Ρόμα (1-1 εκτός έδρας) και Έμπολι (2-2 εντός έδρας). Αργά, αλλά με σταθερά βήματα η Αταλάντα δείχνει βελτίωση στον αγωνιστικό χώρο. Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν κρατάει στα χέρια το μέλλον της, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις Λάτσιο (εντός έδρας), Παλέρμο (εκτός έδρας), Τζένοα (εντός έδρας), Κιέβο (εκτός έδρας) και Μίλαν (εντός έδρας). 

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Τσεζένα και Αταλάντα στη μεταξύ τους αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε 2-2 στην έδρα της πρώτης, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Μπριέντζα (56’ πεν) και Καρμπονέρο (70’), ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Πινίγια (50’, 82’).

Στατιστικό: Η Αταλάντα αναδείχθηκε ισόπαλη από το ημίχρονο στα έξι από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (4): Τραυματίες είναι οι Ραϊμόντι (ΜΕ, 6/0) και Τσερουμπίν (AM, 11/0), ενώ τιμωρημένοι είναι οι Ντένις (ΕΠ, 31/8) και Μπεναλουάνε (AM, 23/1). 

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-1-1: Σπορτιέλο – Μπελίνι, Μασιέλο, Στεντάρντο, Ντραμέ – Ζαπακόστα, Τσιγκαρίνι, Καρμόνα, Γκόμεζ – Μοράλεζ - Πινίγια

ΛΑΤΣΙΟ (2η): Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σέριε Α η Λάτσιο. Αφού γνώρισε την ήττα στο Τορίνο από τη Γιουβέντους (2-0) και μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Κιέβο (1-1 εντός έδρας) την προηγούμενη βδομάδα το συγκρότημα του Πιόλι δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4-0 της Πάρμα στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, παραμένοντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Με τους 62 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Λάτσιο βρίσκεται έναν πάνω από τη συμπολίτισσά της, Ρόμα, και έξι από την τέταρτη Νάπολι. Στα τρία από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε για την ίδια διοργάνωση σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Ο απολογισμός αυτών ήταν τέσσερις νίκες και μία ήττα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Λάτσιο απέρριψε πρόταση ύψους 25.000.000 ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πώληση του κεντρικού αμυντικού της, Στέφαν ντε Βριλ. 

Προηγούμενο ματς: Χωρίς να δυσκολευτεί η Λάτσιο επικράτησε με 4-0 της Πάρμα στην έδρα της, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Παρόλο (10’), Κλόζε (13’), Καντρέβα (16’) και Κεϊτά (81’).

Στατιστικό: Η Λάτσιο παραμένει αήττητη στα δέκα από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (6): Τραυματίες είναι οι Ντε Βριλ (ΑΜ, 27/0), Μπίλια (ΜΕ, 25/3), Έντερσον (ΜΕ, 4/1), Περεϊρίνια (ΜΕ, 3/0) και Τσάνα (ΑΜ, 17/0), ενώ τιμωρημένος είναι ο Κλόζε (ΕΠ, 30/12). 

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Μαρκέτι – Ραντού, Σιανί, Μαουρίτσιο, Μπάστα – Παρόλο, Κατάλντι – Λούλιτς, Φελίπε Άντερσον, Καντρέβα - Μάουρι


322. ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (16:00)

Γήπεδο: Marc'Antonio Bentegodi

Καιρός: 24ο C, βροχή

* Η Ελλάς Βερόνα δέχθηκε τουλάχιστον δύο γκολ στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

* Η Ουντινέζε αγνοεί τη νίκη στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

* Σημειώθηκε over 2,5 στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της Ελλάς Βερόνα με αντίπαλο την Ουντινέζε σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ (13η): Οι επτά βαθμοί που απέσπασε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (στις οποίες παραμένει αήττητη) ήταν αρκετοί για την Ελλάς Βερόνα ώστε να επιτύχει και μαθηματικά το στόχο της παραμονής στο πρωτάθλημα της Σέριε Α, με πέντε αγωνιστικές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της σεζόν. Μετά την ήττα που γνώρισε από την Ίντερ (3-0 εντός έδρας) το συγκρότημα του Μαντορλίνι επικράτησε των Φιορεντίνα (1-0 εκτός έδρας) και Σασουόλο (3-2 εντός έδρας), ενώ μεσοβδόμαδα μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Σαμπντόρια στη Γένοβα (1-1). Με τους 40 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μετά το πέρας 33ων αγωνιστικών η ομάδα της Βερόνας βρίσκεται δύο πάνω από τη σημερινή αντίπαλό της, Ουντινέζε. Στα τρία τελευταία εντός έδρα παιχνίδια που έδωσε για την ίδια διοργάνωση σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ στα δύο από αυτά σημειώθηκε goal-goal. Ο απολογισμός αυτών ήταν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κάρπι, η οποία κέρδισε την άνοδό της από τη Σέριε Β στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας, ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον Τόνι (ΕΠ). 

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Σαμπντόρια και Ελλάς Βερόνα στη μεταξύ τους αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε 1-1 στην έδρα της πρώτης, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στο 57’ λόγω της αποβολής του Άκουα, προηγήθηκαν με το γκολ του Ντε Σιλβέστρι (65’), με τους φιλοξενούμενους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα τρία λεπτά αργότερα με τον Τόνι.

Στατιστικό: Σημειώθηκε over 2,5 στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Ελλάς Βερόνα για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (4): Τραυματίες είναι οι Ιονιτά (ΜΕ, 18/2), Χάλφρεντσον (ΜΕ, 24/1) και Γιάνκοβιτς (ME, 14/1), ενώ τιμωρημένος είναι ο Βαλότι (ME, 8/1).

Πιθανή ενδεκάδα 3-5-2: Γκολίνι – Σόρενσεν, Μαρκές, Ροντρίγκεζ – Πισάνο, Σάλα, Ταχτσίδης, Γκρέκο, Μπρίβιο – Τόνι, Λόπεζ 

* Η Ελλάς Βερόνα σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Ουντινέζε σε όλες τις διοργανώσεις.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (14η): Δύο βαθμούς χρειάζεται ακόμα η Ουντινέζε για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στο πρωτάθλημα της Σέριε Α, και να βάλει τέλος σε μία χρονιά που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στην Κιέβο (1-1 εκτός έδρας) και τη νίκη επί της Μίλαν (2-1 εντός έδρας) το συγκρότημα του Στραματσιόνι δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ίντερ μεσοβδόμαδα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στο «Φρίουλι». Χωρίς νίκη παραμένουν οι «μπιανκονέρι» στις έξι τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσαν τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στις τρεις από αυτές σημειώθηκε goal-goal, ενώ στις πέντε σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. 

Προηγούμενο ματς: Την εντός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε η Ουντινέζε από την Ίντερ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Ικάρντι (48’ πεν) και Ποντόλσκι (65’), ενώ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών των Ντομίτσι (40’) και Μπαντού (58’), σκόραρε ο Ντι Νατάλε (50’).

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Ουντινέζε για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (4): Τραυματίες είναι οι Ερτό (ΑΜ, 23/1) και Βαγκέ (ΑΜ, 9/3), ενώ τιμωρημένοι είναι οι Ντομίτσι (ΑΜ, 10/0) και Μπαντού (ΜΕ, 24/1). 

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-1-2: Καρνέζης – Ντανίλο, Φερνάντες, Πίρις, Βίντμερ – Σίλβα, Πίντσι, Άλαν – Γκιγιέρμε – Ντι Νατάλε, Θερέο


323. ΙΝΤΕΡ – ΚΙΕΒΟ (16:00)

Γήπεδο: Giuseppe Meazza

Διαιτητής: Guida

Προϊστορία 10ετίας: 7-3-0

Καιρός: 24o C, βροχή

* Η Ίντερ παραμένει αήττητη στα 19 από τα 21 τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Κιέβο σε όλες τις διοργανώσεις.

ΙΝΤΕΡ (9η): Αήττητη παραμένει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα της Σέριε Α η Ίντερ, η οποία με τους έντεκα βαθμούς που κατάφερε να αποσπάσει σε αυτές διεκδικεί και πάλι την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Μαντσίνι επικράτησε των Ελλάς Βερόνα (3-0 εκτός έδρας), Ρόμα (2-1 εντός έδρας) και Ουντινέζε (2-1 εκτός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Πάρμα (1-1 εντός έδρας) και Μίλαν (0-0 εντός έδρας). Χωρίς ήττα παραμένουν στις τέσσερις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι «νερατζούρι» για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσαν μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Μόλις στη μία κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, ενώ στις τρεις σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Ο φουλ μπακ της Ίντερ, Ντανίλο Ντ’ Αμπρόσιο, έκανε κάλεσμα στη διοίκηση της ομάδας να αποκτήσει τον Ματέο Νταρμιάν από την Τορίνο, ενώ τα δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα θέλουν τους Μιλανέζους να πλησιάζουν ακόμα περισσότερο στην απόκτηση του Γιάγια Τουρέ (ΜΕ) από τη Μάντσεστερ Σίτι. 

Προηγούμενο ματς: Με τους τρεις βαθμούς της νίκης επέστρεψε από την έδρα της Ουντινέζε η Ίντερ επικρατώντας με 2-1, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Ικάρντι (48’ πεν) και Ποντόλσκι (65’), ενώ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών των Ντομίτσι (40’) και Μπαντού (58’), σκόραρε ο Ντι Νατάλε (50’).

Στατιστικό: Η Ίντερ παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (5): Τραυματίες είναι οι Τζόναθαν (ΑΜ, 2/0), Ντοντό (ΑΜ, 20/0), Καμπανιάρο (ΑΜ, 10/0), Αντρεόλι (ΑΜ, 6/0) και Κουζμάνοβιτς (ΜΕ, 14/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-1-2: Χαντάνοβιτς – Ντ’ Αμπρόσιο, Βίντιτς, Φελίπε, Σαντόν – Γκουαρίν, Μεντέλ, Κόβασιτς – Ερνάνες – Παλάσιο, Ικάρντι

ΚΙΕΒΟ (12η): Την παραμονή της και μαθηματικά στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας έχει επιτύχει η Κιέβο. Το συγκρότημα του Μαράν παραμένει αήττητο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα της Σέριε Α. Πιο συγκεκριμένα μετά την ήττα που γνώρισε από τη Σασουόλο (1-0 εκτός έδρας) στις 4 Απριλίου κατάφερε να επικρατήσει των Τσεζένα (1-0 εκτός έδρας) και Κάλιαρι (1-0 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Ουντινέζε (1-1 εντός έδρας) και Λάτσιο (1-1 εκτός έδρας). Στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσαν οι Βερονέζοι για την ίδια διοργάνωση σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ, ενώ στα τρία από αυτά σημειώθηκε no-goal. Ο απολογισμός αυτών ήταν δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ο πρόεδρος της Κιέβο, Λούκα Καμπεντέλι, μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ απάντησε στις φήμες που θέλουν τον Ζουκάνοβιτς (ΑΜ) να αποχωρεί από το σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον πουλήσουμε. Δεν ξέρω πως έχουν προκύψει αυτές οι φήμες», τόνισε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άντρας του συλλόγου.

Προηγούμενο ματς: Άλλη μία σημαντική νίκη σημείωσε η Κιέβο, αυτή τη φορά κόντρα στην Κάλιαρι με 1-0, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μετζιορίνι (11’), με τους φιλοξενούμενους να μένουν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών των Μούρου (84’) και Κόσου (88’).

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα εννέα τελευταία παιχνίδια της Κιέβο για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (2): Τραυματίες είναι οι Ματιέλο (ΑΜ, 3/0) και Ζουκάνοβιτς (ΑΜ, 27/2). 

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Μπιζάρι – Φρέι, Σέζαρ, Γκαμπερίνι, Σκελότο – Χετεμάι, Ραντοβάνοβιτς, Ίζκο, Μπίρσα – Μετζιορίνι, Παλόσκι


324. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΤΣΕΖΕΝΑ (16:00)

Γήπεδο: Artemio Franchi

Καιρός: 27C, αραιή συννεφιά

Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 4 HD

* Η Φιορεντίνα παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Τσεζένα σε όλες τις διοργανώσεις.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (7η): Σε κακή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Φιορεντίνα, η οποία έχει γνωρίσει τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα της Σέριε Α. Πιο συγκεκριμένα μετά το «τρίποντο» που πανηγύρισε κόντρα στη Σαμπντόρια (2-0 εντός έδρας) στις 4 Απριλίου το συγκρότημα του Μοντέλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Νάπολι (3-0 εκτός έδρας), Ελλάς Βερόνα (1-0 εντός έδρας), Κάλιαρι (3-1 εντός έδρας) και Γιουβέντους (3-2 εκτός έδρας). Μεσοβδόμαδα κατάφερε να προηγηθεί στο Τορίνο κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ, χωρίς να καταφέρει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τον Βορρά. Παρά την κάκιστη πορεία τους στις τελευταίες αγωνιστικές οι «βιόλα» παραμένουν ζωντανοί στην προσπάθεια για κατάκτηση της πέμπτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Την ερχόμενη Πέμπτη (7/5) ταξιδεύουν στην Ισπανία και τη Σεβίλλη για να αντιμετωπίσουν την Κυπελλούχο Ευρώπης, στο πλαίσιο της πρώτης ημιτελικής αναμέτρησης για το Γιουρόπα Λιγκ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται από τη γειτονική χώρα ο Ακουϊλάνι (ΜΕ) αναμένεται να αποχωρήσει από τη Φιορεντίνα το ερχόμενο καλοκαίρι, με πιθανότερο προορισμό τον Καναδά και την ομάδα του Τορόντο. 

Προηγούμενο ματς: Με κατεβασμένο το κεφάλι έφυγε από την έδρα της Γιουβέντους η Φιορεντίνα καθώς γνώρισε την ήττα με 3-2, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Γιορέντε (36’) και Τέβεζ (45’, 70’), ενώ οι φιλοξενούμενοι με τους Ροντρίγκεζ (33’ πεν) και Ίλισιτς (90’).

Στατιστικό: Η Φιορεντίνα γνώρισε την ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (3): Τραυματίες είναι οι Τζ. Ρόσι (ΕΠ, 0/0) και Μπαμπακάρ (ΕΠ, 20/7), ενώ τιμωρημένος είναι ο Ροντρίγκεζ (ΑΜ, 26/6).

Πιθανή ενδεκάδα 3-5-2: Νέτο – Σάβιτς, Τόμοβιτς, Μπασάντα – Χοακίν, Ακουϊλάνι, Μπαντέλι, Φερνάντεζ, Αλόνσο – Γκόμεζ, Σαλάχ

ΤΣΕΖΕΝΑ (19η): Χωρίς νίκη παραμένει η Τσεζένα στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα της Σέριε Α, παραμένοντας στην επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας. Σε αυτές το συγκρότημα του Ντι Κάρλο σημείωσε πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Μεσοβδόμαδα οι «μπιανκονέρι» έδειχναν ικανοί να αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής τους στην κατηγορία με μία ενδεχόμενη νίκη επί της Αταλάντα, η οποία, ωστόσο, ήρθε ποτέ καθώς ισοφαρίστηκαν οχτώ λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’ από τον Πινίγια. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένει η Τσεζένα στις έξι τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση. Σε αυτές σημείωσε τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στις τέσσερις από αυτές σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Ο πρώην επιθετικός της Τσεζένα, Μάσιμο Αγκοστίνι, μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ τόνισε πως πλέον οι ελπίδες παραμονής του συλλόγου είναι ελάχιστες, και πως κόντρα στην Αταλάντα χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για αυτόν. 

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Τσεζένα και Αταλάντα στη μεταξύ τους αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε 2-2 στην έδρα της πρώτης, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Μπριέντζα (56’ πεν) και Καρμπονέρο (70’), ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Πινίγια (50’, 82’).

Στατιστικό: Η Τσεζένα αγνοεί τη νίκη στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (6): Τραυματίες είναι οι Βαλζάνια (ΜΕ, 2/0), Μαριλούνγκο (ΕΠ, 8/1), Πουλτζέτι (ΜΕ, 9/1), Μάγκνουσον (ΑΜ, 11/0) και Λουτσίνι (ΑΜ, 26/1), ενώ τιμωρημένος είναι ο Πέρικο (ΑΜ, 19/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-1-2: Αγκλιάρντι – Ρεντζέτι, Κράιντς, Καπέλι, Βόλτα – Κασκιόνε, Μουντινγκάι, Καρμπονέρο – Μπριέντζα – Σούτσι, Ντεφρέλ


338. ΝΑΠΟΛΙ – ΜΙΛΑΝ (21:45)

Γήπεδο: San Paolo

Προϊστορία 10ετίας: 3-5-2

Καιρός: 19ο C, αίθριος

Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 1 HD

* Σημειώθηκε over 2,5 στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Νάπολι με αντίπαλο τη Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις. 

* Η Νάπολι σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο τη Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις.

ΝΑΠΟΛΙ (4η): Απρόσμενη ήττα με 4-2 γνώρισε μεσοβδόμαδα η Νάπολι στην έδρα της Έμπολι, η οποία την άφησε πέντε βαθμούς πίσω από τη Ρόμα και την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Το συγκρότημα του Μπενίτεζ προερχόταν από τρεις σερί νίκες κόντρα στις Φιορεντίνα (3-0 εντός έδρας), Κάλιαρι (3-0 εκτός έδρας) και Σαμπντόρια (4-2 εντός έδρας). Μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένουν οι «παρτενοπέι» στις επτά τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για το πρωτάθλημα της Σέριε Α, στις οποίες σημείωσαν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Στις πέντε από αυτές σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ σε ισάριθμες σημειώθηκε goal-goal. Ο πρόεδρος της Έμπολι, Φαμπρίτσιο Κόρσι, μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ τόνισε πως η Νάπολι ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον 23χρονο μέσο, Ρικάρντο Σαπονάρα, ο οποίος αγωνίζεται στους νεοφώτιστους με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν. 

Προηγούμενο ματς: Την εκτός έδρας ήττα με 4-2 γνώρισε η Νάπολι από την Έμπολι, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Μακαρόνε (8’), Μπρίτος (43’ αυτ), Σαπονάρα (45’) και Αλμπιόλ (81’ αυτ), ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Λαουρίνι (64’ αυτ) και Χάμσικ (90’).

Στατιστικό: Η Νάπολι σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα 13 από τα 15 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (4): Τραυματίες είναι οι Μίτσου (ΜΕ, 3/0), Ζούνιγκα (ΜΕ, 7/0), Ντε Γκούζμαν (ΜΕ, 23/3) και Στρίνιτς (ΑΜ, 8/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Αντουχάρ – Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκούλαμ – Ζορζίνιο, Λόπεζ – Καγιεχόν, Χάμσικ, Ινσίνιε - Ιγκουαΐν

ΜΙΛΑΝ (10η): Σε δεύτερη μοίρα περνάει το αγωνιστικό κομμάτι της Μίλαν εδώ και καιρό, καθώς στο προσκήνιο βρίσκονται οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό κομμάτι της. Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άντρας των «ροσονέρι», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε συνάντηση με τον επίδοξο επενδυτή αυτών, Μπι Ταετσάουμπολ, μετά το τέλος της οποίας τόνισε στα ιταλικά ΜΜΕ: «Ο Μίστερ Μπι είναι ένας πολύ σοβαρό και αξιόπιστο άτομο το οποίο σέβεται όλες τις απόψεις και όλες τις οικονομικές παραμέτρους. Έχουμε γίνει φίλοι και ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν καλά πράγματα. Τον ευχαριστώ για ό,τι έχει κάνει και που έθεσε τον εαυτό του στη διάθεσή μας». Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως επιθυμεί την παραμονή του στο σύλλογο, διατηρώντας το 51% των μετοχών αυτού. Από εκεί και πέρα ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται έτοιμος να αποκτήσει τον Φαλκάο (ΕΠ) από τη Μονακό και να τον φέρει στο Μιλάνο, τόνισε: «Η Μίλαν είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο, για αυτό και θέλω να επενδύσω σε αυτή. Ελπίζω να έρθουμε σύντομα σε συμφωνία». Στα αγωνιστικά το συγκρότημα του Ιντζάγκι, ο οποίος παραμένει υπ’ ατμόν, αγνοεί τη νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα της Σέριε Α, στις οποίες σημείωσε δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Προηγούμενο ματς: Την εντός έδρας ήττα με 3-1 γνώρισε η Μίλαν από την Τζένοα, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σέριε Α. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Μπερτολάτσι (37’), Νιάνγκ (49’) και Φαλκέ (90’ πεν), ενώ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Μενέζ στο 72’, ο Μεξές (66’).

Στατιστικό: Η Μίλαν αγνοεί τη νίκη στα έντεκα από τα 12 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα της Σέριε Α.

Απουσίες (8): Τραυματίες είναι οι Ελ Σαράουϊ (ΕΠ, 15/1), Μοντολίβο (ΜΕ, 10/0), Ραμί (ΑΜ, 21/1) και Άλεξ (ΑΜ, 17/0), τιμωρημένοι είναι οι Μεξές (ΑΜ, 17/2), Μενέζ (ΕΠ, 33/16) και Αμπάτε (ΑΜ, 21/0), ενώ εκτός ομάδας έχει τεθεί ο Μουντάρι (ΜΕ, 16/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Ντιέγκο Λόπεζ – Ντι Σίλιο, Μποκέτι, Παλέτα, Αντονέλι – Μποναβεντούρα, Ντε Γιονγκ, Φαν Χίνκελ – Τσέρτσι, Χόντα, Πατσίνι

Πηγή: Typosthes.gr, Betarades.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουσία σε δεκάδες γνωστά φάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Οι συγκεκριμένες ουσίες χρησιμοποιούνται συχνά σε κάψουλες μαλακής γέλης, ένα είδος χαπιού στο οποίο το δραστικό φάρμακο περικλείεται σε ένα μαλακό,...
Ουσία σε δεκάδες γνωστά φάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Αξιωματικός αφαίρεσε 200.000 ευρώ από τα ταμεία της Αστυνομίας
Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του πράγματι προέβη στην υπεξαίρεση, προσθέτοντας ότι ήταν εκείνος που ειδοποίησε τον προϊστάμενό...
Αξιωματικός αφαίρεσε 200.000 ευρώ από τα ταμεία της Αστυνομίας