Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης: "Εκδίκηση" για... πρόπερσι ζητούν οι "μπλαουγκράνα"

Η ανάλυση του αγώνα Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης

Προημιτελική φάση - 1ος αγώνας. Ακολουθεί επαναληπτικός στο "Βιθέντε Καλδερόν" την προσεχή Τετάρτη (13/04). Σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ.


1727. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (21:45)

* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην ίδια φάση της διοργάνωσης τη σεζόν 2013/14, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά (1-1 στο "Καμπ Νου", νίκη 1-0 στη ρεβάνς του "Καλδερόν".

* Η Μπαρτσελόνα μετρά μόνο νίκες στην τελευταία εξάδα αγώνων με την Ατλέτικο και στις δύο έδρες (για όλες τις διοργανώσεις).

* Στο 4-3-3 το εντός έδρας σερί για την Μπαρτσελόνα στους ευρωπαϊκούς "εμφυλίους" με συμπατριώτισσες ομάδες, στο 1-2-4 το αντίστοιχο εκτός έδρας σερί για την Ατλέτικο.

Γήπεδο:

 "Camp Nou"

Διαιτητής: Felix Brych (Γερμανία)

Προϊστορία 10ετίας: 10-4-1

Καιρός: 16οC, Συννεφιά

Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 2

Στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ατλέτικο Μπαρτσελόνα 1-2, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 2-1

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΤο ζευγάρι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αναμφισβήτητα το πιο λαμπερό στην προημιτελική φάση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο συμπατριώτισσες συναντιούνται για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά την προπέρσινη διπλή συνάντηση και πάλι στα προημιτελικά, όπου οι Καταλανοί είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό. Για ένατη συνεχόμενη σεζόν δίνει το "παρών" η Μπάρτσα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με το κίνητρο της "εκδίκησης" για την προπέρσινη αποτυχία να.... συμπληρώνει το πείσμα για ανάκαμψη μετά την εντός έδρας ήττα στο "κλάσικο" του Σαββάτου.

Η ήττα από τη Ρεάλ έβαλε τέλος σε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 39 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις και επανέφερε ως ένα βαθμό τις ελπίδες ανατροπής της κατάστασης στη βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβιζιόν στις δύο εκπροσώπους της Μαδρίτης. Αυτή τη στιγμή η Ατλέτικο βρίσκεται στο -6 (76-70) και η Ρεάλ στο -7. Για να εξειδικεύσουμε στα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη στη φετινή διοργάνωση με έξι νίκες και οκτώ ισοπαλίες. Στη φάση των "16" καθάρισε με σχετική ευκολία την Άρσεναλ με δύο νίκες (0-2 και 3-1). Ταυτόχρονα, μετρά μόνο τρίποντα στα 10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λουίς Ενρίκε, που μετρά 6/6 νίκες επί του Σιμεόνε ως προπονητής των "μπλαουγκράνα", τόνισε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές με την Ατλέτικο, όμως πρέπει να είμαστε... ανοικτόμυαλοι, καθώς αύριο ενδέχεται να επιλέξει ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Όσον αφορά την ήττα από τη Ρεάλ, έχω να πω ότι δεν... είμαστε μηχανές και ότι είναι λογικό να κάνεις λάθη απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα. Ελπίζω, όμως, ότι έχουμε αποκτήσει το κίνητρο για την έναρξη ενός νέου νικηφόρου σερί".

Επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Τερ Στέγκεν, με την υπόλοιπη ενδεκάδα να είναι η... γνωστή. Θύμα τραυματισμού έπεσε ο μπακ Αλέιτς Βιδάλ, θα λείψει τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εντός έδρας ήττα με σκορ 1-2 στο "κλάσικο" του Σαββάτου. Προηγήθηκε με τον Πικέ στο 56ο λεπτό, με τη φιλοξενούμενη Ρεάλ να ισοφαρίσει στο 62' και να κάνει την ολική ανατροπή στο 85', παρά την αποβολή του Σέρχιο Ράμος στο 83ο λεπτό.

Στατιστικό για στοίχημα: Νικηφόρα τα 10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το Τσάμπιονς Λιγκ, αήττητη στα 15 τελευταία εντός (14-1-0).

Απουσίες (4): Τραυματίες ο δεξιός μπακ Αλέιτς Βιδάλ (0/0), ο αριστερός μπακ Αντριάνο (3/0), ο αμυντικός Ματιέ (3/0) και ο επιθετικός Σάντρο Ραμίρεθ (3/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα - Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα - Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.


ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣΗ Ατλέτικο Μαδρίτης, από την πλευρά της, συμμετέχει στα προημιτελικά της διοργάνωσης για τρίτη συνεχή σεζόν, έχοντας μπροστά της έναν τρίτο συνεχόμενο... "εμφύλιο". Φυσικά και αποτελεί οδηγό για τους "ροχιμπλάνκος" η επιτυχία επί της Μπαρτσελόνα της προπέρσινης σεζόν, καθώς καλούνται σήμερα να βάλουν τέλος σε ένα σερί έξι διαδοχικών ηττών από τους Καταλανούς σε όλες τις διοργανώσεις. Η ψυχολογία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα μετά την εμφατική νίκη πρωταθλήματος του Σαββάτου επί της Μπέτις, που ήταν η πέμπτη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν (5-0-1) και έφερε τους Μαδριλένους στο -6 από την κορυφή.

Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα η Ατλέτικο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αϊντχόφεν στη φάση των "16", καθώς η πρόκριση ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι (στο ισόπαλο 0-0 και τα δύο ματς). Πάντως, έχει διατηρήσει ανέπαφη εστία στα 6/8 φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια της και είναι αήττητη εκτός έδρας με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

"Γνωριζόμαστε πολύ καλά με την Μπαρτσελόνα και δεν υπάρχει μεγάλος χώρος για... εκπλήξεις. Δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από την ήττα τους στο "κλάσικο", καθώς περιμένουμε να δούμε την καλύτερη δυνατή Μπαρτσελόνα. Χαίρομαι γιατί οι παίκτες μου κατανοούν ότι ένα λεπτό μέσα στο χορτάρι μπορεί να ισοδυναμεί με... μία ζωή", ήταν τα λόγια του Σιμεόνε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Για λόγους ενότητας, ο Σιμεόνε κατάρτισε αποστολή με όλους τους παίκτες για το σημερινό ματς, ακόμα και με τους τραυματίες. Το θετικό για τον "Τσόλο" είναι ότι ο κεντρικός αμυντικός Ντιέγο Γοδίν πήρε το "πράσινο φως" από το ιατρικό τιμ και είναι διαθέσιμος, ενώ έχουν αποθεραπευθεί πλήρως και οι Σάβιτς (ΑΜ) και Φερέιρα-Καράσκο (Εξτρέμ). Σίγουρη η φανέλα βασικού για τον επιθετικό Φερνάντο Τόρες, ο οποίος έχει σκοράρει 10 γκολ σε 14 συναντήσεις του με την Μπαρτσελόνα.

Προηγούμενο ματς: Πέτυχε την εμφατική εντός έδρας νίκη επί της Μπέτις με 5-1. Οι Τόρες (37'), Γκριεζμάν (42') και Χουανφράν (65') της έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων, με τους Σεβιγιάνους να μειώνουν στο 79'. Το 4-1 έγινε από τον Γκριεζμάν στο 81', ενώ ο Τόμας Παρτέι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Έχει κρατήσει ανέπαφη εστία στα 6/8 φετινά παιχνίδια της για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμφίβολοι (2): Με αρκετές πιθανότητες να προλάβουν το ματς ο επιθετικός Βιέτο (5/1, γαστρεντερίτιδα) και ο μπακ Γκάμεθ (1/0, τραυματισμός), που έλαβαν μέρος στη χθεσινή τελευταία προπόνηση.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Τιάγκο (ΜΕ 5/0), Χιμένες (ΑΜ 6/0) και Όλιβερ Τόρες (Εξτρέμ 7/1).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Όμπλακ - Χουανφράν, Γοδίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς - Κόκε, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ - Γκριεζμάν, Φ. Τόρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ