Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ντέρμπι "δικεφάλων" με φόντο το... σεντόνι

Η ανάλυση του αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Πρώτος γύρος: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Δεύτερος γύρος: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

Πλέι οφ: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

*5η αγωνιστική των πλέι οφ. Ο πρώτος κερδίζει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ΑΕΚ ως Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (τρίτος προκριματικός), ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβει. Αν η ΑΕΚ κατακτήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ, πηγαίνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι επόμενες δύο θέσεις στέλνουν τους κατόχους στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και η τελευταία στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αν η ΑΕΚ δεν κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, τότε είναι σαν να μην υπολογίζεται στην τελική κατάταξη που θα αφορά τις υπόλοιπες τρεις ομάδες. Η επόμενη ομάδα (μετά τον πρώτο) της βαθμολογίας θα παίξει στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η τελευταία ομάδα των πλέι οφ θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό.

*Μόλις δύο ήττες έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 11 ματς με την ΑΕΚ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Επικράτησε 8 φορές, οι 7 εξ αυτών στην Τούμπα, μόλις μια στο ΟΑΚΑ, δύο νίκες για την ΑΕΚ, ένα ματς έληξε ισόπαλο. Από 8/10 μεταξύ τους NG προέρχονται οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας.

*12/12 εντός έδρας νίκες μετράει η ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2016, στις εφτά σημείωσε τουλάχιστον 2 γκολ.

ΑΕΚ

Παρά το γεγονός ότι η κούραση είναι πλέον ολοφάνερη στους βασικούς παίκτες της, η ΑΕΚ έκανε το χρέος της κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη Πέμπτη και επέστρεψε στις νίκες. Ανέβηκε στους 8 πόντους και παρέμεινε στο -2 απ’ τον ΠΑΟΚ, σήμερα θέλει νίκη για να περάσει στην πρώτη θέση και ουσιαστικά να κάνει «άλμα» κατάκτησης της, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τον ουραγό και αδιάφορο (βαθμολογικά) Πανιώνιο. Οι παίκτες είναι εξουθενωμένοι, καθώς απόψε δίνουν το πέμπτο τους παιχνίδι μέσα σε 13 μέρες, ωστόσο άπαντες μίλησαν για αναγκαιότητα ακόμη μιας νίκης.

Πιο ουσιαστική και κυνική η ΑΕΚ εναντίον του Παναθηναϊκού, πήρε προβάδισμα 2-0 στο ημίχρονο, πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος μετά το 2-1 του Λέτο, αλλά το 3-1 του Μπαρμπόσα στο 69’ τελείωσε το ματς. Ο δικέφαλος μετράει 4/4 εντός έδρας νίκες για τη Σούπερλιγκ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό (δις) και ΠΑΟΚ, ενώ αν συμπεριλάβουμε και τον τελικό Κυπέλλου το ρεκόρ της πάει στο 5/5! Επιστρέφει ο Άρθο (Αμυντικός, 22,0), χάνει τη συνέχεια των πλέι οφ ο Τζιμπούρ, που τιμωρήθηκε για όσα έγιναν μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη για την ΑΕΚ με 3-1 απ’ του Παναθηναϊκού. Ο Γιόχανσον στο 5’ το 1-0, ο Μπαρμπόσα στο 40’ το 2-0. Έμεινε με 10 παίκτες ο Παναθηναϊκός στο 45’, μείωσε ο Λέτο στο 54’, το τελικό 3-1 ο Μπαρμπόσα στο 69’.

Στατιστικό για το Στοίχημα: Από 14/19 NG προέρχεται η ΑΕΚ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Μόλις δύο νίκες πήρε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 14 εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις (2-7-5), δέχτηκε γκολ στα 10 εξ αυτών.

ΠΑΟΚ

Μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια για τον ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη. Επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία 2-0 εντός έδρας του Πανιωνίου και παράλληλα κατάφερε να ξεκουράσει τους δύο εκ των τεσσάρων βασικών αμυντικών, Τζαβέλλα και Κίτσιου, οι οποίοι σήμερα επιστρέφουν «φρέσκοι» στην ενδεκάδα. «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» ήταν το παιχνίδι για τον δικέφαλο, που προηγήθηκε 2-0 στο 25’ και στη συνέχεια έκανε διαχείριση του προβαδίσματος κόντρα σ’ έναν παντελώς ακίνδυνο Πανιώνιο. Θα μπορούσε να ανέβει το σκορ, ωστόσο ήταν φανερό ότι και ο ΠΑΟΚ κρατούσε δυνάμεις. Πήγε στους 10 πόντους ο δικέφαλος, η μοίρα του καθορίζεται απ’ τα δικά του πόδια, του αρκούν δύο ισοπαλίες στα τελευταία δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να τερματίσει πρώτος.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είναι πολύ καλό το ότι όλα περνάνε και τώρα από τα δικά μας πόδια. Θα τα δώσουμε όλα όλοι για να πάρουμε και αυτό το τρίποντο. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τα πράγματα γίνονται όλο και πιο κρίσιμα», είπε ο Βλάνταν Ίβιτς. Επιστρέφουν οι Κάτσε (Μέσος, 20,0) και Χαρίσης (Μέσος, 16,2), μόνον ο δεύτερος φαίνεται ότι προορίζεται για βασικός, στο ρόλο του αντί-Πέλκα, καθώς ο τελευταίος είναι τιμωρημένος.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο με 2-0. Με δύο γκολ του Αθανασιάδη στα πρώτα 25 λεπτά κρίθηκε το ματς.

Στατιστικό: 10/17 εκτός έδρας Over 2,5 μετράει ο ΠΑΟΚ, τα 7 συνοδεύτηκαν από G/G.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το φρούτο που διώχνει το λίπος από την κοιλιά
To φρούτο που αποτελεί συχνή προσθήκη σε σαλάτες και σάντουιτς φαίνεται ότι βοηθά στην απώλεια λίπους στην κοιλιά σύμφωνα με νέα έρευνα
Το φρούτο που διώχνει το λίπος από την κοιλιά
ΗΠΑ: Μόνο με επίσημη συνοδεία οι δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο
Τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ αμέσως, απαγορεύουν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους την πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Υπουργείου Άμυνας
ΗΠΑ: Μόνο με επίσημη συνοδεία οι δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο
Οι επενδύσεις για 6 νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη: Κατασκευές, σχέδια και αφίξεις
Πέντε διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες διατηρούν παρουσία στην πόλη με 6 συνολικά brands, όλα στην κατηγορία των πέντε αστέρων, ενώ στην πόλη...
Οι επενδύσεις για 6 νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη: Κατασκευές, σχέδια και αφίξεις