Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ονειρούπολη: Άνοιξε πύλες το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δράμα (ΦΩΤΟ)

Αναμένονται πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, η Ονειρούπολη της Δράμας όπου και αναμένονται πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για το μαγευτικό χριστουγεννιάτικο χωριό.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Ψαρράς, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέτος είναι μια επετειακή χρονιά για την Ονειρούπολη καθώς συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας και υπογραμμίζει ότι ήταν το πρώτο χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε.

Ξεκινάμε στις 4 Δεκεμβρίου, της Αγίας Βαρβάρας που είναι η Πολιούχος της πόλης μας. Την έναρξη σηματοδοτεί εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων, όπου τα μέλη του στις 11 το πρωί θα μοιράσουν στον κόσμο το παραδοσιακό έδεσμα “Βαρβάρα””, επισημαίνει ο κ.Ψαρράς.

Η Ονειρούπολη διαρκεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου και σε όλο αυτό το διάστημα την επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

“Κάθε χρόνο ξεπερνάμε τον αριθμό προσέλευσης της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος, εκτιμούμε ότι θα γίνει το ίδιο, καθώς έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους”, σημειώνει ο κ.Ψαρράς.

“Έχουμε πολλές δωρεάν δράσεις, συναυλίες, το fun park, τα σπιτάκια με τις λιχουδιές και τα εδέσματα”, πρόσθεσε, ενώ, τόνισε, ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινωνική δράση της Ονειρούπολης”. “Έχουμε το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας όπου φέτος θα συγκεντρώσουμε χρήματα για τον σύλλογο καρκινοπαθών νομού Δράμας για τη δημιουργία ογκολογικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Δράμας”, αναφέρει ο κ.Ψαρράς και συμπληρώνει: “Φέτος θα επισκεφθούμε επίσης και τον σύλλογο Ελπίδα για να πάει η Ονειρούπολη στα παιδιά που δεν μπορούν να την επισκεφθούν. Μια ομάδα λοιπόν με ξωτικά και άλλα πλάσματα της Ονειρούπολης θα επισκεφθεί τα παιδιά του συλλόγου Ελπίδα στην Αθήνα”.

Όπως σημειώνει ο κ.Ψαρράς, η Ονειρούπολη γεμίζει τα ξενοδοχεία της πόλης, συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής αλλά και στην θετική ψυχολογία των κατοίκων, που βλέπουν τον τόπο τους να σφύζει από ζωή.

Δείτε φωτογραφίες από την Ονειρούπολη!

oneiroypoli-drama-2.jpg
oneiroypoli-drama-3.jpg
oneiroypoli-drama-1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πλούσιο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο και δυνατό αφήγημα
Τι ζητούν οι επισκέπτες από τη γαστρονομία ενός τόπου και ποιες οι νέες τάσεις - Θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Γαστρονομικές, βιωματικές διαδρομές...
Θεσσαλονίκη: Πλούσιο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο και δυνατό αφήγημα
Πεδιάδα Θεσσαλονίκης: «Καμπανάκι» για τα αποθεμάτα νερού - «Οριακά και επίκινδυνα»
Κρίσιμος ο Ιούλιος, είμαστε «οριακά και επικίνδυνα», τονίζει ο γ.γ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου - Η παραγωγή ρυζιού στη Θεσσαλονίκη
Πεδιάδα Θεσσαλονίκης: «Καμπανάκι» για τα αποθεμάτα νερού - «Οριακά και επίκινδυνα»
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του νερού είναι θέμα προτίμησης και όχι υγείας
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη