Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τεχνολογία

«Μύγα κατάσκοπος» από την Κίνα: Το micro-drone που θυμίζει σενάριο ταινίας (VIDEO)

«Μύγα κατάσκοπος» από την Κίνα: Το micro-drone που θυμίζει σενάριο ταινίας (VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στο μικροσκοπικό αυτό σώμα περιλαμβάνονται μια μικροκάμερα, ένα μικρόφωνο και αισθητήρες

Το «αύριο» της κατασκοπείας είναι πραγματικότητα σήμερα... Το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Άμυνας της Κίνας μόλις κατασκεύασε ένα drone στο μέγεθος μιας... μύγας. 

Στο μικροσκοπικό αυτό «σώμα» περιλαμβάνονται μια μικροκάμερα, ένα μικρόφωνο και αισθητήρες που μπορούν να συλλαμβάνουν εικόνες, ήχο και ακόμη και ηλεκτρονικά σήματα. 

Τα φτερά του κουνιούνται σαν του εντόμου, αντί να περιστρέφονται σαν πτερύγιο κανονικού drone, οπότε παραμένει σχεδόν αθόρυβο και κινείται σαν έμβιο ον. 

Το ελέγχεις από το κινητό σου μέσω Bluetooth. 

Ζυγίζει κάτω από 0,3 γραμμάρια, και έχει μέγεθος περίπου 2 εκατοστά, με 4 πόδια σχεδόν τόσο λεπτά όσο μια ανθρώπινη τρίχα. 

Οι εφαρμογές του θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

  • επιτήρηση που παρακάμπτει κάθε ανιχνευτή μετάλλων και κάθε κάμερα
  • «κοριός» παρακολούθησης σε ένα δωμάτιο
  • αναγνώριση πεδίου μάχης

Το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ενέργεια.

Ακόμα και με τις καλύτερες μπαταρίες το μικροσκοπικό drone έχει αυτονομία πετάγματος 1-3 λεπτά, είναι εύθραυστο, ευάλωτο στον άνεμο και μπορεί να μεταφέρει μόνο τους πιο βασικούς αισθητήρες.

Είναι επίσης ακόμα πρωτότυπο εργαστηρίου. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία καλπάζουν, και όταν η αυτονομία της μπαταρίας βελτιωθεί επαρκώς δεν θα μπορείς να εμπιστευτείς ξανά κανένα έντομο στο δωμάτιό σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Τεχνολογία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αίσιο τέλος για την εξαφάνιση της 16χρονης από την Μεταμόρφωση

Θεσσαλονίκη: SOS από τα αρτοποιεία - 4.000 ευρώ το μήνα για ρεύμα για έναν φούρνο