Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τεχνολογία

Ξεκίνησαν οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ στην Κίνα (ΦΩΤΟ)

Ρομπότ Κίνα
Ξεκίνησαν οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ στην Κίνα (ΦΩΤΟ)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το αθλητικό γεγονός παρουσιάζει σημαντική αύξηση συμμετοχών σε σχέση με την περσινή, πρώτη διοργάνωση

Ξεκίνησαν το Σάββατο στο Πεκίνο οι 2οι Παγκόσμιοι αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ, συγκεντρώνοντας 666 ομάδες και 2.056 ρομπότ από 16 χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 51 αγωνίσματα και 1.301 δοκιμασίες, κατανεμημένα σε εννέα αγωνιστικές ενότητες.

Το πρόγραμμα συνδυάζει αθλήματα, καλλιτεχνικές παραστάσεις και ειδικές δοκιμασίες, που έχουν σχεδιαστεί για να επιδείξουν τις πρακτικές εφαρμογές των ανθρωποειδών ρομπότ σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, από τα 51 αγωνίσματα, τα 30 αφορούν καθαρά αθλητικές αναμετρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα 21 επικεντρώνονται σε δοκιμασίες εξειδικευμένων σεναρίων.

Τα αθλητικά αγωνίσματα αξιολογούν την κινητικότητα, το συντονισμό, την ισορροπία και την ικανότητα των ρομπότ να εκτελούν εργασίες σε περιβάλλοντα που προσομοιώνουν τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Επιπλέον, η πενθήμερη διοργάνωση προσφέρει μια διεθνή πλατφόρμα σε εταιρείες, ερευνητικά ιδρύματα και ομάδες ρομποτικής για να παρουσιάσουν τις τεχνολογίες τους.

Η φετινή, δεύτερη εκδοχή σηματοδοτεί σημαντική διεύρυνση του θεσμού, καθώς η πρώτη διοργάνωση είχε διάρκεια μόλις τριών ημερών και περιελάμβανε έξι αγωνιστικές ενότητες.

Δείτε εικόνες:

Ρομπότ Κίνα
Ρομπότ Κίνα
Ρομπότ Κίνα
Ρομπότ Κίνα
Ρομπότ Κίνα
Ρομπότ Κίνα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Τεχνολογία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ολυμπιακός: Του έβαλε δύσκολα ο Ατρόμητος αλλά πήρε το τρίποντο με γκολ του Κάρμο
Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Κάρμο

Καφές: Πώς μπορεί να μας βλάψει αν κάνουμε πολλή ώρα για να τον πιούμε
Καφές με καλαμάκι