Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κανονικά στους δρόμους τα λεωφορεία ΟΑΣΘ – Η επίσημη ανακοίνωση

Η επίσημη ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Κανονικά κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα Πέμπτη (17/11) καθώς μετά από μία δραματική χθεσινή ημέρα, υπήρξε λύση στο ζήτημα του Οργανισμού και υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.

Όπως είπε στο typosthes.gr, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, η γενική γραμματέας αρμόδια για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, υπέγραψε την ΚΥΑ και την προώθησε στον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και από σήμερα θα πάρει το δρόμο για το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρ. Στεφανίδης, δήλωσε στο typosthes.gr: «δόθηκε το πράσινο φως για να εισπράξουμε τη διαφορά του ΦΠΑ, ένα ποσό που ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Τόσο καιρό επισημαίνω ότι εισπράττω με 13% ΦΠΑ και αποδίδω με 24%. Θα υπάρχει και πρόβλεψη για μία προεκταμίευση ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αναφέρουν «Αν και απλήρωτοι, δεχόμενοι τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Μεταφορών καθώς και των Φορέων της πόλης μας, ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδος θα δοθεί λύση στην οικονομική διένεξη Δημοσίου και ΟΑΣΘ με ταυτόχρονη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων, προχωράμε σε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Από αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη 17 Νοέμβρη η συγκοινωνία θα εκτελείται κανονικά, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ