Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σχολεία θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα

Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργίας νέων σχολικών μονάδων για τα παιδιά των προσφύγων

Στο πρόγραμμα λειτουργίας νέων σχολικών μονάδων για τα παιδιά των προσφύγων, αναφέρθηκε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104.9” FM.

Ο κ. Ανανιάδης είπε ότι “θα ξεκινήσει τώρα η πέμπτη φάση ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, έχουν βγει τα σχετικά ΦΕΚ και για την περιοχή τη δική μας και έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα ξεκινήσει στο Καβαλάρι, για το κέντρο φιλοξενίας του Καβαλαρίου που είναι στο δημοτικό σχολείο, για το Δερβένι Αλεξίλ δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου, πρώτο και τέταρτο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου.” Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “στα Διαβατά είναι το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο Αγίου Αθανασίου, για τη Βέροια είναι το δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας, για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας το τέταρτο και πέμπτο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, για το Πολύκαστρο έχουμε το πρώτο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου και το πρώτο και δεύτερο σχολείο Αξιούπολης. Για τα γυμνάσια, στο Βαγιοχώρι έχουμε το γυμνάσιο Εγνατίας, στο Καβαλάρι έχουμε το τέταρτο γυμνάσιο Λαγκαδά, Δερβένι Αλεξίλ πρώτο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στα Διαβατά είναι το πρώτο γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, στη Βέροια είναι το γυμνάσιο Βεργίνας, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας είναι το γυμνάσιο Καβάσιλα, στο Πολύκαστρο το γυμνάσιο Πλατανιά”.

Ο κ. Ανανιάδης επισήμανε ότι “τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους, διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων, λαμβάνουμε υπ όψιν την απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας βέβαια και την υπόσχεση που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας ο κύριος Παντής στη συνάντηση με τους δημάρχους να υπάρχει μία διασπορά. Το ανώτερο που μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά είναι σε απόσταση μέχρι είκοσι χιλιόμετρα, βέβαια σε ένα κέντρο φιλοξενίας όταν υπάρχει κοντινό σχολείο, δεν εξαντλούμε και την απόσταση των είκοσι χιλιομέτρων λογικό είναι αυτό”.

Ο κ. Ανανιάδης τόνισε ότι “έγιναν προσπάθειες να συμμετέχουν όλοι οι δήμοι, αν κάποιος δήμος δεν έχει κέντρο φιλοξενίας αλλά είναι κοντά σε κάποιον άλλο που έχει κέντρο, να πάνε εκεί τα παιδιά σε δημοτικό σχολείο ή σε γυμνάσιο”. Υπογράμμισε ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις με τους δημάρχους η απόφαση που πάρθηκε ήταν κοινή.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης ανέφερε ότι “η καθυστέρηση που γίνεται στην ένταξη των προσφυγόπουλων είναι γιατί πρέπει να έχουμε την απόφαση από το υπουργείο υγείας ότι έχουν εμβολιαστεί όλα τα παιδιά και πριν ξεκινήσει η έναρξη της φοίτησης των παιδιών κοιτάμε αν τυχόν υπάρχει κάποια επιδημία στο κέντρο φιλοξενίας, οπότε και αυτό αν υπάρχει δεν προχωράμε στην έναρξη της φοίτησης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Σοφία για την… τούμπα στη Θεσσαλονίκη – «Είμαι πλήρως καλά, μην ανησυχείτε»
«Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, την υπέροχη φιλοξενία και την αγάπη που μου δείξατε», είπε το ρομπότ στους Έλληνες θαυμαστές της
Η Σοφία για την… τούμπα στη Θεσσαλονίκη – «Είμαι πλήρως καλά, μην ανησυχείτε»