Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το Σιντριβάνι πιο κοντά με το Λευκό Πύργο

Στόχο τις κοινές δράσεις των δύο φορέων και την αύξηση της προσέλευσης φοιτητών στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου έχει η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας που έγινε πριν λίγο

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η αύξηση της προσέλευσης φοιτητών και κατά τις ημέρες που δεν ισχύουν τα πεντάευρα εισιτήρια, η πρακτική άσκηση, αλλά και η δια βίου μάθηση φοιτητών σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο ΚΘΒΕ, η φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων του ΚΘΒΕ εντός χωρών του Πανεπιστημίου, η συμμετοχή του ΑΠΘ στα Big Days, αλλά και η δυνατότητα των σπουδαστών της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ να χρησιμοποιήσουν υλικό από τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ, είναι μερικές μόνο από τις πτυχές του νέου τριετούς Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

«Το θέατρο είναι, πέρα από παραστάσεις, και έρευνα, πειραματισμός και συνεργασίες. Πολλοί άνθρωποι του ΑΠΘ συμμετέχουν στις δράσεις και στο γίγνεσθαι του Θεάτρου. Και με το νέο σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφουμε με το ΚΘΒΕ καταγράφονται μια σειρά από νέες δράσεις που θα κάνουμε από κοινού. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να είναι γόνιμη και αποδοτική», σημείωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού εμφανίστηκε συγκινημένος τονίζοντας τους δεσμούς του και με τους δύο φορείς, με το ΚΘΒΕ τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος της Διοίκησης, και με το ΑΠΘ τόσο ως φοιτητής όσο και ως διδάσκων. Είπε πως συνεργασία με το ΑΠΘ προϋπήρχε, ωστόσο θέλησαν να την επικαιροποιήσουν. «Οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν εισιτήρια σε καλύτερες τιμές, οι σπουδαστές μας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ, και το Πανεπιστήμιο θα μπορεί να κατευθύνει φοιτητές του στο να απασχοληθούν σε επιμέρους εργασίες που χρειάζονται για μια παράσταση (από τη μετάφραση κειμένων – σπουδαστές τμημάτων φιλολογίας ξένων γλωσσών, επικοινωνίας παραστάσεων – τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ακόμη και στατιστικές μετρήσεις –τμήμα Πολιτικών Επιστημών). Κυρίαρχη βέβαια θα είναι η συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών», ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

Τη δική του εμπειρία από τη θητεία του στο ΚΘΒΕ μοιράστηκε ο Βίκτωρας Αρδίττης που εκπροσώπησε το τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και εστίασε στη σημασία προσέλευσης των φοιτητών. «Αν το ΚΘΒΕ δεν κατακτήσει αυτό το κοινό (τους φοιτητές), τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης», σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να πειστούν οι νέοι για να έρχονται στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου. «Θελήσαμε να φέρουμε το Σιντριβάνι πιο κοντά με το Λευκό Πύργο, το ΑΠΘ πιο κοντά στο ΚΘΒΕ» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ΚΘΒΕ, Καθηγητής Δημοσθένης Δώδος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του typosthes.gr για στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που έρχονται στις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου είπε πως δεν μπορεί να υπολογιστεί αυτό το νούμερο, καθώς το φοιτητικό εισιτήριο είναι 7 ευρώ, όμως τις Τετάρτες και τις Πέμπτες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ για όλους, φοιτητές, νέους, αλλά και μεγαλύτερους. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια τον αριθμό των φοιτητών που έρχονται, ωστόσο θα θέλαμε να αυξηθεί ο αριθμός προσέλευσής τους και τις άλλες μέρες λειτουργίας του Θεάτρου, δηλαδή να αυξηθούν οι πωλήσεις εισιτηρίων προς αυτούς κατά τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές», δήλωσε ο κ. Δώδος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο κοστίζει η Eurovision: Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις - Τηλεθεατές και έσοδα
Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος τηλεοπτικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
Πόσο κοστίζει η Eurovision: Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις - Τηλεθεατές και έσοδα