Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Το Μάρτιο οι υπογραφές για εφοδιαστική αλυσίδα στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Το Μάρτιο οι υπογραφές για εφοδιαστική αλυσίδα στην πόλη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Συνάντηση της διοίκησης του ΕΒΕΘ με τον αντιπεριφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, Κ.Γιουτίκα

Εντός του Μαρτίου αναμένεται η υπογραφή της αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις δραστηριότητες εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα ενεργοποιήσει την εφαρμογή σχετικού νόμου του 2014 και θα δώσει τη δυνατότητα αδειοδοτήσεων για την ανάπτυξη των logistics και στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Κατά τον ίδιο, η αναμενόμενη υπογραφή της ΚΥΑ θα γίνει με καθυστέρηση 26 μηνών.

Όπως είπε ο κ. Γιουτίκας, η ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Πάρκου Εφοδιαστικής Εθνικής Εμβέλειας στην περιοχή προβλέπεται στον σχετικό νόμο του 2014. Πρόκειται για την πρόταση του ΕΒΕΘ για τη δημιουργία ενός εμπορευματικού κέντρου διατροπικών (συνδυασμένων) μεταφορών, στην έκταση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου, πρόταση την οποία το ΕΒΕΘ κατέθεσε κατά τα προηγούμενα έτη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλειάδα άλλων εμπλεκομένων φορέων, συνοδευόμενη από ενδελεχή μελέτη σκοπιμότητας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Γιουτίκας δεσμεύτηκε για την από κοινού - με το ΕΒΕΘ - προώθηση λύσεων των θεμάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης.

Ο σύμβουλος του ΕΒΕΘ, Χρήστος Καλλίας, ανέλυσε τον «βραχνά» -όπως τον χαρακτήρισε- των δημοτικών τελών και τον αναχρονιστικό τρόπο υπολογισμού τους, που προκαλεί δυσβάστακτο κόστος για τις επιχειρήσεις. Υπογράμμισε πως πρέπει να αλλάξει άμεσα και να είναι ανάλογος με το κυβικό μέτρο ή τον τόνο των απορριμμάτων που καλούνται να διαχειριστούν οι δήμοι, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μπουτάρης για Μετρόπληκτο – «Όταν του έδιναν αποζημίωση, του φάνηκαν λίγα»

Θεσσαλονίκη: Τους έδινε χάπια και ασελγούσε πάνω τους – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις