Αν η Θεσσαλονίκη δεν μείνει χωρίς λεωφορεία την επόμενη εβδομάδα αυτό θα είναι το αποτέλεσμα ενός θρίλερ που έχει αφεθεί να εξελιχθεί για άλλη μία φορά στις πλάτες των πολιτών. Ο ΟΑΣΘ από την πλευρά του περιμένει την απόφαση της διαιτησίας, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι και οι Θεσσαλονικείς είναι στο ίδιο έργο θεατές. Απελπιστικά απόντες; Οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης που απλά παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων.
Χθες, λοιπόν, αναβλήθηκε για τέταρτη φορά η εκδίκαση της προσφυγές του ΟΑΣΘ στη διαιτησία και έλαβε νέα ημερομηνία για τις 8 Μαΐου. Ο ΟΑΣΘ διεκδικεί ποσό ύψους 14,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για οφειλές οι οποίες αφορούν την εκκαθάριση του 2014. Μάλιστα, η διοίκηση του οργανισμού περιμένει να «κλείσει» το 2014 και μετά αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στη διαιτησία, ζητώντας άλλα 100 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, εκ των οποίων τα 47 εκατ. αφορούν οφειλές για το 2015 και τα υπόλοιπα 53 εκατ. για το περσινό έτος.
Ο ΟΑΣΘ θεωρεί πως μία επιτυχής για αυτόν κατάληξη θα του επιτρέψει να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, οι οποίοι από την πλευρά τους κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι στις 12 Μαΐου. Τότε θα είναι δυνατή (νομικά) η επίσχεση εργασίας, κάτι που δεν αποκλείουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα συνεδριάσουν από αυτή την εβδομάδα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του να μείνει πάλι η Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία.
Τ.Θ. (Έντυπη Έκδοση)