Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει των εορτών για δεύτερη χρονιά, το 7ο Thessaloniki Food Festival διοργανώνει δείπνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το κρασί που παράγεται στον αστικό αμπελώνα Θεσσαλονίκης, τη γνωστή «Γοργόνα».
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος αστικός αμπελώνας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013 και φυτεύτηκε σε μία αστική περιοχή που παλαιότερα ήταν εγκατεστημένο το Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με εμπνευστή τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με τη συμβολή του Εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και την ευγενική προσφορά του Κτήματος Γεροβασιλείου, δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης, ένας αμπελώνας με δύο λευκές και δύο ερυθρές ελληνικές ποικιλίες:. Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο, έδωσαν από τον πρώτο τρύγο του 2015, το πρώτο κρασί της πόλης.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τη φετινή εκδήλωση θα διατεθούν για το «Άσυλο του Παιδιού». Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Porto Palace και η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 ευρώ.