Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

100 χειμερινοί κολυμβητές θα κολυμπήσουν στον Θερμαϊκό

Για τον 15ο Διεθνή Αγώνα Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια»

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Στον Θερμαϊκό θα κολυμπήσουν περισσότεροι από 100 χειμερινοί κολυμβητές εν μέσω της καρδιάς του χειμώνα. Ο λόγος; Ο 15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια» που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11.00-14.00, και συγκεκριμένα στο χώρο των ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιεί ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Στις ακτές και το χειμώνα», στην οποία συμμετέχει και του οποίου η διοργάνωση έχει γίνει με τη συνεργασία της εταιρείας ΑΑΕ / Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος. Στόχος της καμπάνιας είναι να προβάλει τις ιδιαιτερότητες των ακτών του δήμου κατά τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους, για να είναι επισκέψιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού αναφέρονται τα ακόλουθα: «Πέρα από τη στήριξη στην επίδειξη ευγενούς άμιλλας 100 και πλέον αθλητών, αλλά και απλών πολιτών και ΑΜΕΑ και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, τη δυνατότητα μύησης στη χειμερινή κολύμβηση σε μία από τις δύο διαδρομές 300 ή 1000 μέτρων, μιας και ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους και την ενημέρωση από επαγγελματίες αθλητές για τα ευεργετικά οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στον ανθρώπινο οργανισμό, η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση αποτελεί επίσης ιδανική ευκαιρία για μια ευχάριστη βόλτα αναψυχής στο Δήμο Θερμαϊκού. Όλοι, δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χειμερινή ομορφιά της ακτής και να απολαύσουν το πρωινό τους καφέ στο ζεστό ΚΨΜ του ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας υπό τη μουσική της μπάντας του Γ΄ Σώματος, που θα συνοδεύσει τον αγώνα, ή να γευτούν τοπικό τσίπουρο και κρασί συνοδευμένο από γευστικές απολαύσεις της περιοχής. Τέλος, ειδικά για τους επισκέπτες του Δήμου, η περιήγηση στην Αγ. Τριάδα, τους Νέους Επιβάτες (το γνωστό Μπαξέ Τσιφλίκι), την Περαία, το Αγγελοχώρι , τη Μηχανιώνα ή την Επανομή, αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει μια γνωριμία που θα μείνει αξέχαστη».

Κάλεσμα στον κόσμο για να παραστεί και να παρακολουθήσει τον αγώνα κολύμβησης, στηρίζοντας τους συμμετέχοντες έκανε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι : «επιδίωξη του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, είναι πέρα από την προβολή των ακτών του, να υπενθυμίσει κιόλας στους πολίτες, ότι το καλοκαίρι δεν είναι η μοναδική εποχή του χρόνου, κατά την οποία οι θάλασσες και οι ακτές μπορούν να υποδέχονται κόσμο. Οι χειμερινές δραστηριότητες αποτελούν έναν εν δυνάμει πόλο έλξης, που εκτός από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, μέσω της προβολής τους, θα επιφέρουν και οικονομική τόνωση της περιοχής. Ωστόσο, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία. Γι’ αυτόν το λόγο και εφόσον αναφερόμαστε σε δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του Δήμου, καλείται ο κάθε δημότης να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και να τις στηρίξει, λαμβάνοντας μέρος σε αυτές».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθώνιας & Χειμερινής Κολύμβησης MarathonSwim Νίκος Ρεπανάς δήλωσε στο «typosthes.gr» πως «στόχος είναι να αντιληφθεί ο κόσμος πως δεν υπάρχει εποχικότητα στο κολύμπι στις ελληνικές θάλασσες και πως όλοι μπορούν να έρθουν και να απολαύσουν το παραλιακό μέτωπο της περιοχής μας».

Σημειώστε πως αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να το κάνετε μέχρι και την ημέρα του αγώνα (δηλαδή στις 14/1/2018) ώρα 12.00 στο χώρο των ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΤΕΘ/Τουριστικής Εταιρείας Θερμαϊκού, της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, της Καθημερινότητας & Πρασίνου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και Οικονομικών, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, και

της ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2018.

Περιλαμβάνει πέρα από τον αγώνα κολύμβησης, αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου (23/2, 19.00-24.00), πρωινό περίπατο στον υδροβιότοπο Επανομής (25/2, 11.00-14.00), τοποθέτηση solar kiosk και αποδυτηρίων –ντουζ στις ακτές του Θερμαϊκού (Μάρτης), εγκατάσταση ράμπας για ΑΜΕΑ στους Νέους Επιβάτες (23 και 24/4), αλλά και μια συναυλία από το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS στη Σκάλα Νέων Επιβατών (25/3). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ