Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου στεγάζεται το Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού ανέλαβε η "Οργάνωση Αναρχική Δράση". Η επίθεση είχε λάβει χώρα την περασμένη Τρίτη, 6/2.

Η ανακοίνωση:

«Στα Βαλκάνια αυτή τη στιγμή διεξάγεται ο πιο έντονος πόλεμος των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι άλλος από τον πόλεμο εντυπώσεων που έχει δημιουργήσει η ηγεσία του ΝΑΤΟ, με αφορμή την ονομασία της γειτονικής χώρας. Οι εξελίξεις στη χερσόνησο των βαλκανικών εθνικισμών δεν είναι τίποτε άλλο από τη συντονισμένη επιχείρηση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιορυργήσουν απο κοινού ένα μεγαστρατηγείο που θα κατέχει τον πλήρη έλεγχο των γεωστρατηγικών μεταβολών στον μεσογειακό κόμβο.

Ένας τόσο κεντρικός πολιτικοστρατιωτικός σχεδιασμός δε θα μπορούσε να εφαρμοστεί αναίμακτα, εάν η ηγέτιδα δύναμη δεν παραπλανήσει τις κοινωνικές αντιστάσεις. Έτσι προκύπτει η ανάσυρση εκ νέου του μακεδονικού ζητήματος και το "επίδικο της ονομασίας": είναι η συντεταγμένη επιχείρηση παραπλάνησης των λαών των Βαλκανίων με στόχο τη διασπορά μίσους, διχόνοιας και σύγκρουσης, μέσω της συσπείρωσης του εθνικού κορμού και της διάχυσης της εθνικιστικής ρητορείας.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με 4 εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στο γραφείο ενημέρωσης κοινού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οδό Βασιλέως Γεργίου Α' 1 στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 6ης Γενάρη. Μέσα σε μια από τις πιο άρτια φυλασσόμενες περιοχές, καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα από τις μόνιμες φρουρές του Δημαρχείου και του γαλλικού προξενείου, η προσβολή της Άμυνας του εχθρού είναι η έμπρακτη κατάλυση του κατασταλτικού απυρόβλητου.

Η κυβέρνηση εξ' αρχής επέλεξε τον φασίστα υπουργό Πάνο Καμμένο και τα δεξιά παραπαίδια της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβουν ως συγκυβέρνηση τον χειρισμό των στρατιωτικών καθηκόντων του κράτους. Σε περίοδο ειρήνης, οι εξοπλισμοί και οι τεχνικές αναβαθμίσεις στην πολεμική αεροπορεία, οι συμφωνίες με το Ισραήλ και η πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία δείχνουν πως η άμυνα στο στόμα των κρατιστών, δε μπορεί παρά να σημαίνει πόλεμος. Και εμείς στον πόλεμο, απαντάμε με πόλεμο. Θέλαμε απλά το Υπουργείο σαν τον υπουργό του-καμένο.

Εθνική , είναι η ενότητα των δολοφόνων

Μέσα στη δίνη των εθνικισμών, αυτή τη στιγμή επιχειρείται η συσπείρωση ολόκληρου του εθνικού κορμού. Και γι' αυτό ανασύρεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας της εθνικής ενότητας μια πολυ παλιά συνταγή: αυτή των εθνικών συλλαλητηρίων. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αντιστοιχούν για την πραγματικότητα που βιώνουμε. Γιατί δικαιολογία στην κατάντια δεν υπάρχει. Όποιος συμμετέχει στις εθνικές μαζώξεις, τυλιγμένος με ένα γαλανόλευκο κουρελόπανο, βάζει πλάτη στην καριέρα του πολιτικού προσωπικού που προωθεί αυτή τη στιγμή το ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο, "ακομμάτιστα και αχρωμάτιστα". Βάζει πλάτη στην έξαρση του φασισμού και την επανεμφάνιση σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας. Βάζει πλάτη στις επιθέσεις των ναζί σε πρόσωπα και χώρους του επαναστατικού αγώνα όπως οι τελευταίες επιθέσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο για την μάθηση της ελευθερίας, την κατάληψη Libertatia και το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός. Γιατί πέρα απο τα κίνητρα του καθενός, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ένταση του φασιστικού παραληρήματος.

Επίθεση στην κοινότητα του έθνους

Όποιος νιώθει περήφανος Έλληνας πατριώτης, να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την ιστορία του απέναντι στην επαναστατική δράση. Γιατι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διδάσκει τον πολιτισμό των σκανδάλων και το ηθικό ιδεώδες της νέκρωσης των νευρικών απολήξεων στις κοινωνικές αντιστάσεις. Έλληνας σημαίνει λίστα Lagarde, Siemens, εξοπλιστικά, ομόλογα, Βατοπέδι,Novartis... Έλληνας σημαίνει μίζα, ρουσφέτι, ρουφιανιά, βόλεμα και ασυδοσία. Έλληνας σημαίνει τη στιγμή που η μισθωτή σκλαβιά κατακερματίζει την αξιοπρέπεια, εσύ να κατεβαίνεις στο συλλαλητήριο χέρι-χέρι με το αφεντικό σου.

Ούτε εθνικός-ούτε θρησκευτικός, πόλεμος κοινωνικός επαναστατικός

Μέσα απο τους δικούς μας αγώνες, συσπειρωνόμαστε με βάση μια και μόνο ταυτότητα, αυτή του επαναστάτη. Του ανιδιοτελή αγωνιστή, που με πείσμα και συνέπεια εργάζεται ενάντια σε κράτη, έθνη και θρησκείες. Του ανθρώπου, που σύνορα αναγνωρίζει με βάση την αγωνιστική συνείδηση και τις επιλογές που φέρει αυτη στη ζωή του. Που ζεί και αναπνέει ενάντια στην τάξη αυτου του κόσμου, ορίζοντας τη ζωή του πάνω στην εφαρμογή μιας ενιαίας στρατηγικής κοινωνικής αποσταθεροποίησης.

Με τους εχθρούς μας (και είναι πολλοί αυτοί) έχουμε μια κοινή παραδοχή: οι πράξεις επαναστατικής βίας στοχεύουν την ίδια τη Δημοκρατία, την ίδια την Ελλάδα. Η επίθεση μας είναι μια ακόμη ψηφίδα στο επαναστατικό μωσαϊκό του μετώπου δράσης των τελευταίων ημερών. Στέλνουμε τους δικούς μας χαιρετισμούς σε κάθε συντρόφισσα και σύντροφο που μετουσιώνουν σε πράξη, τον αγώνα ενάντια στο έθνος. Σε αυτούς που συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τα τάγματα εφόδου στον Πειραιά, σε όσους επιτίθενται σε εθνικιστικούς στόχους από την Κρήτη και την Πάτρα μέχρι την Καβάλα και την Ξάνθη. Στις μαχόμενες αντιφασιστικές περιπολίες, στα αντιεθνικιστικά αναχώματα των αντισυγκεντρώσεων, στις περιφρουρήσεις των δομών του αγώνα.

Επίθεση, επίθεση, επίθεση...

ΥΓ: Αυτές τις "ελεύθερες στιγμές" στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε έναν επαναστάτη με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και στοχεύσεις που αποτελεί σύμβολο της αδιαλλαξίας και την επαναστατικής ηθικής. Σύντροφε Δημήτρη, γερά ως τη λευτεριά.

Οργάνωση Αναρχική Δράση»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ