Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εισαγγελική παρέμβαση έπειτα από καταγγελία εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Εισαγγελική παρέμβαση έπειτα από καταγγελία εργαζομένων της ΕΥΑΘ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος...

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σε βάρος μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, τον οποίο κατηγορεί για συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας από βυρσοδεψείο, παρά την αρχική αυτοψία που επιβεβαίωνε την παρανομία.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως υπεξαίρεση, απάτη, κλοπή και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν ενδείξεις ενοχής κατά συγκεκριμένων προσώπων, τότε αυτοί καλούνται να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Κρεστενίτης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται συναυλία λόγω της πλημμύρας

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος – Απεγκλωβισμός ατόμων (ΦΩΤΟ)