Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του Κόδρα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συνάντηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ...

Οι ενέργειες που έχει δρομολογήσει ο δήμος Καλαμαριάς για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα μετά την απόδοσή του βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν η προϊσταμένη του Γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και εκπρόσωποι της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς το πρώην στρατόπεδο Κόδρα αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και ιστορικό τόπο.

Ο κ.Μπακογλίδης διαβεβαίωσε πως ολοκληρώνεται η αποτύπωση όλων των δομημένων επιφανειών του Κόδρα (κτίσματα διατηρητέα και μη), ώστε να αποφασιστεί ποια από αυτά θα αξιοποιηθούν και με ποιον τρόπο, ενώ υπενθύμισε ότι στη συνέχεια ο δήμος θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των καταληψιών, παρουσία εισαγγελέα. Πρόσθεσε ότι ο χώρος θα καθαριστεί και θα τοποθετηθεί προσωρινή περίφραξη, ενώ θα φυλάσσεται. Επανέλαβε δε ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
Πολύ σοβαρά χτυπήθηκε το ένα από τα πλοία και το έχει εγκαταλείψει το πλήρωμα – Οι πρώτες πληροφορίες
Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ