Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 10 εκ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Με έγκριση από την ΠΚΜ

Την ενίσχυση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 10 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για καθαρισμό και συντήρηση υδατορεμάτων καθώς και του δικτύου ομβρίων (συνολικού μήκους 300 χλμ.) του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Για την χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων από εθνικούς πόρους ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη, για την ασφάλεια των πολιτών και την θωράκιση της τοπικής οικονομίας. Κινητοποιούμε έγκαιρα κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και την συντήρηση υποδομών πρόληψης φυσικών καταστροφών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβαθμίζεται ο Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων - Μέτρα για τις «ουρές» το καλοκαίρι
Η ολική ανάπλαση των κτηριακών υποδομών θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2026 με την πλήρη διαμόρφωση ολόκληρου του Συνοριακού Σταθμού
Αναβαθμίζεται ο Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων - Μέτρα για τις «ουρές» το καλοκαίρι