Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Δυο νέες παιδικές χαρές - πρότυπο στα Πεύκα (ΦΩΤΟ)

"Το Διάστημα" και "4 Εποχές" οι παιδικές χαρές που εγκαινιάστηκαν ...

Δύο νέες Παιδικές Χαρές πρότυπο σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατασκευή τους συνοδεύτηκε από εμφανέστατα αποτελέσματα που άλλαξαν ριζικά το τοπίο στις δύο αυτές περιοχές της Δ.Ε. Πεύκων, έχουν από χθες το απόγευμα στη διάθεσή τους οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής.

Παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παρής Γενίτσαρη, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των δύο αυτών προστατευόμενων χώρων για την άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών με κατασκευές που πληρούν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποιοτικά υλικά, με έμφαση στην ασφάλεια των παιδιών τόσο στις κατασκευές όσο και στα όργανα και τα παιχνίδια που τοποθετήθηκαν, με τη συνολική εικόνα να αναδεικνύει τις δημιουργικές ικανότητες τους.

«Να τις προσέχετε και να τις χαρείτε όσο περισσότερο μπορείτε», προέτρεψε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα πολλά μικρά παιδιά που συγκεντρώθηκαν χθες στις δύο νέες Παιδικές Χαρές των Πεύκων, το «Διάστημα» (Αγ.Τριάδος) και «4 Εποχές» (Ειρήνης). Απευθυνόμενος, δε, σε γονείς αλλά και παππούδες, γιαγιάδες και γείτονες, τούς κάλεσε «οποτεδήποτε διαπιστώνουν συμπεριφορές που προκαλούν φθορές ή παραβαίνουν κανόνες (κάπνισμα εντός του χώρου της παιδικής χαράς, παρουσία κατοικιδίων, κ.ά.) να απομακρύνουν τέτοια φαινόμενα, και σε περιπτώσεις που χρειάζεται να καλούν ακόμα και την Αστυνομία». Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που σημειώθηκε για την παράδοση των έργων των Παιδικών Χαρών εξήγησε ότι «αυτή προέκυψε από προβλήματα που δημιούργησε η Πολιτεία με καθυστερήσεις και ματαιώσεις σε μελέτες και διαδικασίες, με αλλαγές στη νομοθεσία, με τις καθυστερήσεις λόγω των capital controls, με τις ματαιώσεις δημοπρασιών». «Το αποτέλεσμα είναι απίθανο και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις Παιδικές Χαρές έρχονται κάτοικοι από όλη τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε τονίζοντας ότι το κόστος της κατασκευής, ανακατασκευής και ανάπλασης των 38 Παιδικών Χαρών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Στο… «Διάστημα»

Η κατασκευή της Παιδικής Χαράς «Διάστημα», που αποτελεί στολίδι-πρότυπο,  «έγινε με ταυτόχρονη ανακατασκευή της οδού Αγίας Τριάδος» -με φωτισμό νέου τύπου LED και νησίδα με παρτέρι –«προκείμενου να εξασφαλιστεί ασφαλής πρόσβαση για παιδιά και συνοδούς από και προς την Παιδική Χαρά ενώ διασφαλίστηκαν θέσεις στάθμευσης, φυτεύτηκαν πολλά δέντρα, και τοποθετήθηκε φωτισμός νέας τεχνολογίας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης. Ιδιαίτερα στάθηκε στον σχεδιασμό των δύο χώρων που σηματοδοτούν τη νέα σύγχρονη αντίληψη για τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο τους στην ανάπτυξη των παιδιών.  

Στη δε Παιδική Χαρά «4 Εποχές» (έναντι δημοτικού καταστήματος Πεύκων), παράλληλα με τη δημιουργία εξολοκλήρου από το μηδέν του νέου χώρου παιχνιδιού και χαράς των μικρών μας φίλων με τα αξιοζήλευτα παιδικά παιχνίδια, δημιουργήθηκε ένας ιδανικός χώρος πρασίνου  και αθλητισμού, που αποτελεί καινοτομία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Παιδικών Χαρών στη χώρα μας. Δίπλα κυριαρχεί κι ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής με καθιστικά, όργανα εκγύμνασης ενηλίκων και δυο τραπέζια πινγκ-πονγκ.

Οι δύο Παιδικές Χαρές «Διάστημα» (Αγ. Τριάδος-Αγ. Δημητρίου- Αγ.Γεωργίου) και «4 Εποχές» (Μ. Ασίας-Ειρήνης- Βότση), που καθημερινά κατακλύζονται από μικρούς και μεγάλους, έχουν κατασκευαστεί με ασφαλές δάπεδο, περίφραξη, παγκάκια, κατασκευές αναρρίχησης και όργανα παιδικών χαρών νέας τεχνολογίας, με ευφάνταστα σχέδια χρώματα και παραπομπές σε ζώα και φύση, πρωτότυπες σχεδιαστικά βρύσες  αλλά και νέα παιχνίδια που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Η κατασκευή των δύο νέων παιδικών χαρών  στη Δ.Ε. Πεύκων εντάσσεται στο συνολικό έργο που περιλαμβάνει κατασκευή ή εκ βάθρων ανακατασκευή, επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των 38 Παιδικών Χαρών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, και οι οποίες σταδιακά αποδίδονται προς χρήση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ