Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέα άσφαλτος σε παραθαλάσσιο δρόμο στον Πάλιουρα

Μεταξύ Επανομής και Ν. Μηχανιώνας – Είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του 2016

 Η θεομηνία που έπληξε το Δήμο Θερμαϊκού το Σεπτέμβρη του 2016, έφερε την ευρύτερη περιοχή αντιμέτωπη με ζημιές ανυπολόγιστες. Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη μέχρι και σήμερα παραμονή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με σκληρή και εντατική δουλειά, έργα αναγκαία για την επαναφορά του τόπου στην πρότερή του μορφή ολοκληρώνονται και οι πληγές επουλώνονται. Μετά την ολοκλήρωση, λοιπόν, της αποκατάστασης των πρανών στην πλαζ και στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στο «Αγνάντι» Επανομής και στο ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας, σειρά πήρε ο παραθαλάσσιος, κατακερματισμένος από τις πλημμύρες, δρόμος στον Πάλιουρα. Ένας δρόμος που συνδέει την Επανομή με τη Ν. Μηχανιώνα, εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι παρεμβάσεις ανακατασκευής του αξιολογούνταν ως άμεσης προτεραιότητας, εξαιτίας των μεγάλων και εκτεταμένων φθορών και διαβρώσεων που είχαν προκύψει, καθιστώντας το οδόστρωμα ακατάλληλο και τη διέλευση από το συγκεκριμένο δρόμο δύσκολη και επισφαλή.

Η πραγματοποίησή τους, ωστόσο, καθυστέρησε. Λόγος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν επέτρεψαν την άμεση ανάθεση, παρά τη δρομολόγησή τους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το διαγωνισμό για έργα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών τμημάτων του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, να δημοπρατούνται το Σεπτέμβριο του 2018 (28-9-18). Έτσι, η Διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να λάβει δραστικές αποφάσεις, προχωρώντας στην υλοποίηση του έργου με ιδίους πόρους».

«Οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σταθερά αποκαθίστανται, παρά τις γραφειοκρατικές χρονοτριβές και χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων – Δήμου, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πολιτείας. Μετά τα ήδη ολοκληρωμένα, έπονται έργα ασφαλτόστρωσης στην Επανομή και τη Ν. Μηχανιώνα, αλλά και η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Ν. Μηχανιώνας, προϋπολογισμού 1 εκατ. και 1.1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με τον εργολάβο να εγκαθίσταται το φθινόπωρο του 2018», δηλώνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ιστορίες συνύπαρξης «ζωντανεύουν» στη Νέα Παραλία
Εικαστικοί και performers σχολιάζουν με τα έργα τους σε υπαίθρια έκθεση στον Κήπο των Γλυπτών την θέση της τεχνολογίας αλλά και το μέλλον του πλανήτη
Θεσσαλονίκη: Ιστορίες συνύπαρξης «ζωντανεύουν» στη Νέα Παραλία
Γερμανικό νούμερο
Η τελευταία φορά, κατά την οποία η Γερμανία αντιμετώπισε πολιτική αστάθεια, σηματοδότησε μία ιστορική περίοδο που μάλλον θέλουμε να ξεχάσουμε
Γερμανικό νούμερο