Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η οδός 26ης Οκτωβρίου – Νέοι χώροι πάρκινγκ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει όψη η οδός 26ης Οκτωβρίου – Νέοι χώροι πάρκινγκ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι αλλαγές θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους

Αλλάζει όψη η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στη δημιουργία διάβασης για πεζούς, ενώ μετακινείται η πιάτσα των ταξί και δημιουργούνται νέοι χώροι στάθμευσης.

Οι παραπάνω αλλαγές θα αρχίσουν να υλοποιούνται έως το τέλος του έτους, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με την πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, Καλλιρόη Χειμαριού.

Σύμφωνα με το τοπογραφικό σχέδιο που παρέδωσε ο δήμαρχος, μπροστά ακριβώς από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων θα δημιουργηθεί διάβαση για τους πεζούς. Επιπλέον, η πιάτσα των ταξί θα μεταφερθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο (αριστερά όπως κινούνται τα οχήματα) και στο σημείο εκείνο θα υπάρξει πρόβλεψη για τη στάθμευση των δικύκλων. Ακόμη, δημιουργούνται δύο χώροι στάθμευσης για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τις δικές τους θέσεις πάρκινγκ θα έχουν πλέον τα άτομα με αναπηρία.

Όπως έγινε γνωστό, πολλές από τις παραπάνω αλλαγές αποτέλεσαν κατά το παρελθόν προτάσεις των Δικαστικών Αρχών της πόλης και υιοθετούνται τώρα από τη διοίκηση του κεντρικού Δήμου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Εγκαινάζονται δύο νέα νηπιαγωγεία

Θεσσαλονίκη: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2019 της ΠΚΜ