Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι φροντιστηριάρχες απαιτούν να δουλεύουμε για 3,5 ευρώ, έγραφε το πανό που ανάρτησαν έξω από το ΥΜΑΘ

"Οι καθηγητές δε θα γίνουμε δούλοι, οι φροντιστηριάρχες απαιτούν να δουλεύουμε για 3,5 ευρώ", ανέφερε το πανό που ανάρτησαν στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών, τα οποία πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, όπου ζητείται ακύρωση διατάξεων, που ορίζουν ως ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο τα 6,70 ευρώ μεικτά.

"Οι φροντιστηριάρχες είναι ένα κομμάτι εργοδοτών, το οποίο ωφελήθηκε στο έπακρο από την εφαρμογή των μνημονίων και την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων το 2012, τα ωρομίσθια και οι μισθοί των καθηγητών ισοπεδώθηκαν", ανέφεραν τα μέλη του Σωματείου, διευκρινίζοντας ότι "σήμερα, ένας καθηγητής με πλήρες ωράριο -21 ώρες εργασίας την εβδομάδα - αμείβεται με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτών, ενώ τα δίδακτρα που πληρώνουν γονείς και μαθητές παρέμειναν σε δυσθεώρητα ύψη" και "παρόλα αυτά, ακόμα και με αυτήν την κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες μας είναι από τους πρωτοπόρους στην καταπάτησή της", καθώς "όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, ότι η καταβολή δώρων και επιδομάτων είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους, ότι οι υπερωρίες δεν πληρώνονται".

"Το ΣΜΕΘ, ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε φροντιστήριο της πόλης και καλεί κάθε συνάδελφο να προσεγγίσει το Σωματείο, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας", τόνισαν.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε