Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία Βούγια για β΄γύρο - Βλέπει περιθώριο συνεργασιών

Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος

Αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ότι η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στον β΄γύρο των εκλογών εκφράζει ο επικεφαλής του συνδυασμού Σπύρος Βούγιας σημειώνοντας ότι βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος και έχει ως συνδυασμός την κουλτούρα της συνεργασίας, με δεδομένο ότι, όπως αναφέρει, ο δήμος θα είναι μια ομαδική υπόθεση και οι συνεργασίες την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι απαραίτητες.

Ο κ. Βούγιας εκτιμά ότι πρέπει να υπερπηδήσουμε τον κίνδυνο μιας οπισθοδρόμησης όχι σε σχέση με τα πρόσωπα αλλά κυρίως με τις κομματικές ταυτότητες. Ειδικότερα εκτιμά ότι δυο εκφράσεις οπισθοδρόμησης θα συμβούν εάν, πρώτον στον β΄γύρο των εκλογών να υπάρχουν δυο υποψήφιοι του ίδιου κόμματος και, δεύτερον, η τεχνητή κομματική αντιπαράθεση της κεντρικής πολιτικής σκηνής ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου μεταφερθεί τρεις μήνες νωρίτερα στην πόλη και να κρίνει το μέλλον της.

Η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει το σύνθημα ψηφίστε σωστά, ψηφίστε για την πόλη τον κατάλληλο δήμαρχο, με τον κ. Βούγια να αναφέρει ότι αν το κριτήριο των πολιτών είναι αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παράταξή του θα είναι η νικήτρια.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν έχει εξαντληθεί το περιθώριο για συνεργασίες λέγοντας ότι η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κυριακή του Θωμά θα κάνει προσπάθεια για συμμαχίες στρατηγικού χαρακτήρα με κύριο κριτήριο τη συγγένεια στις θέσεις πάνω σε θέματα της πόλης και δευτερευόντως έμμεσα επηρεάζεται και ο πολιτικός χώρος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Υψίπολις κ. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως μια πολύ δύσκολη μάχη με πολύ ισχυρά συστήματα εξουσίας, κυβερνητικού επιπέδου και επιχειρηματικά.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για ανάγκη προστασίας του δήμου και της πόλης για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας τον τίτλο ταινίας του αγαπημένου του σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ, η Θεσσαλονίκη αυτήν τη στιγμή έχει γίνει το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου και επιδιώκεται να αλωθεί είτε από κομματικές είτε από μεγάλες οικονομικές δυνάμεις.

Σε ότι αφορά τις πολλές υποψηφιότητες για το δήμο της Θεσσαλονίκης, σημειώνει ότι θα οδηγήσει κάποιες παρατάξεις σε δυσκολία συγκρότησης ψηφοδελτίου. Για τον προεκλογικό αγώνα της ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης πάντως, λέει ότι πρόκειται για αγώνα χαμηλού κόστους και υψηλής αξιοπιστίας και αισθητικής.

Σημειώνεται ότι η τελική, μεγάλη, προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού θα γίνει στις 18 Μαΐου στο Ολύμπιον, ενώ νωρίτερα, στις 11 Μαΐου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νυφούδης σημειώνει ότι η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη είναι η παράταξη που μπορεί να διοικήσει το δήμο την επόμενη τετραετία επισημαίνοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο δήμος είναι ότι πέραν του Σπύρου Βούγια όποιος άλλος αναλάβει τη δημαρχεία δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο. Εξάλλου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης εκτιμά ότι ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να συνεργαστεί με τουλάχιστον 4-5 παρατάξεις.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Marvel παρουσιάζει τον πρώτο gay Spiderman
Η Marvel θα παρουσιάσει τον πρώτο της γκέι Spider-Man, έναν νέο χαρακτήρα που ονομάζεται Web-Weaver, στο επερχόμενο πέμπτο τεύχος της σειράς Edge of...
Η Marvel παρουσιάζει τον πρώτο gay Spiderman