Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κίνδυνος για επιβάτες σε σταθμό «φάντασμα» έξω από Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πλήρης εγκατάλειψη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου αν και καθημερινά εξυπηρετεί φοιτητές των ΑΤΕΙΘ και εργαζόμενους

 

Του Μιχαήλ Λιάπη

Πλήρης εγκατάλειψη στα όρια της αμέλειας συναντά κανείς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου, ο οποίος αν και έχει πάψει την λειτουργεία του εδώ και κάποια χρόνια εξακολουθεί να εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες που θα μπορούσαν να πληρώσουν αυτή τους την επιλογή ακόμα και με την ίδια τους την ζωή.

Ο σταθμός του ΟΣΕ είναι ο κοντινότερος Σταθμός τραίνου στη Θεσσαλονίκη και λόγω της εγκατάλειψης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ακατάλληλος για την διαμονή κόσμου και πόσο μάλλον παιδιών και ηλικιωμένων.

Άμεσος κίνδυνος

Ο φωτογραφικός φακός του TyposThes βρέθηκε στον εγκαταλελειμμένο σταθμό – που άλλοτε είχε γνωρίσει δόξες με την έλευση του προαστιακού- και κατέγραψε εικόνες τραγικές για την ασφάλεια του επιβατικού και όχι μόνο κοινού.

Καλώδια και εκτεθειμένα

Οι γυμνές καλωδιώσεις των λαμπτήρων και όχι μόνο που υπάρχουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμός είναι εκτεθειμένες στον οιονδήποτε και ως εκ τούτου καθίσταται άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, ιδίως τις βροχερές ημέρες.

Ακατάλληλη πεζογέφυρα

Η υπέργεια πεζογέφυρα που υπάρχει στον σταθμό και σημειωτέων είναι ο μοναδικός τρόπος – αν δεν θέλουν να σκαρφαλώσουν και να διασχίσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές- για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες, οι οποίοι φτιάνουν από την Θεσσαλονίκη ή θέλουν να ταξιδέψουν προς Λάρισα, Φλώρινα, Έδεσσα κλπ, είναι σε πολλά σημεία σάπια με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το κοινό. Μάλιστα σε πολλά σημεία τα σκαλιά έχουν τρύπες και να μπορεί ο καθένας να βλέπει ξεκάθαρα όποιον ανεβαίνει ή κατεβαίνει.

Θέμα στατικότητας του σταθμού;

Ένα άλλο μέιζον θέμα είναι οι φαγωμένες κολώνες που στηρίζουν το στέγαστρο του Σ. Σταθμού Σίνδου καθώς οι περισσότερες, αν όχι όλες, είναι σπασμένες ή «φαγωμένες»

Ανύπαρκτη πρόσβαση για ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα

Όνειρο απατηλό είναι για όποιον συνάνθρωπό μας με κινητικά προβλήματα θελήσει να μεταβεί με τραίνο από την Θεσσαλονίκη στην Σίνδο ή από τον Σ.Σ. Σίνδου σε άλλους προορισμούς που εξυπηρετεί ο πρώην σταθμός. Ασανσέρ αν και υπάρχει για να εξυπηρετεί ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα όπως υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια κλπ, δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα όλοι να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την υπερυψωμένη σάπια πεζογέφυρα.

Η αίθουσα αναμονής

Η αίθουσα αναμονής του σταθμού, όπως ενημερώνει και η ξύλινη ταμπέλα άλλων εποχών, υπάρχει αλλά έχει μετατραπεί σε «γιαπί» και χώρο «ουρητηρίου» καθιστώντας αδύνατη την παραμονή κοινού στον χώρο αυτό.

«Τράβα στο δασάκι»

Επιβάτες που περίμεναν το τραίνο για να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη ρώτησαν για το πού μπορεί κάποιος να κάνει την… ανάγκη τους η απάντηση τους ήταν: «Τράβα πίσω από τα δέντρα στο δασάκι», καθώς δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής σε λειτουργία στον σταθμό. Το κτήριο των τουαλετών είναι κατεστραμμένο και θυμίζει εποχές ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών…

Ο μυστηριώδης ένοικος

Στον δεύτερο όροφο του κτηρίου του εγκαταλελειμμένου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σίνδου διαμένει κάποιος ο οποίος μάλιστα έχει εγκαταστήσει και δορυφορική τηλεόραση. Σύμφωνα με τους επιβάτες η ταυτότητα του ενοίκου παραμένει άγνωστη.

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes από την αυτοψία στο σταθμό φάντασμα.

sindos-stathmos-63.jpg
sindos-stathmos-59.jpg
sindos-stathmos-62.jpg
sindos-stathmos-57.jpg
sindos-stathmos-58.jpg
sindos-stathmos-47.jpg
sindos-stathmos-44.jpg
sindos-stathmos-46.jpg
sindos-stathmos-45.jpg
sindos-stathmos-34.jpg
sindos-stathmos-32.jpg
sindos-stathmos-43.jpg
sindos-stathmos-42.jpg
sindos-stathmos-36.jpg
sindos-stathmos-32.jpg
sindos-stathmos-34.jpg
sindos-stathmos-22.jpg
sindos-stathmos-19.jpg
sindos-stathmos-27.jpg
sindos-stathmos-20.jpg
sindos-stathmos-12.jpg
sindos-stathmos-9.jpg
sindos-stathmos-6.jpg
sindos-stathmos-3.jpg
sindos-stathmos-1.jpg
sindos-stathmos-2.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ