Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Οι Πολύτεκνοι Θεσσαλονίκης έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Έκπτωση κατά 80% στους πολύτεκνους σε δημοτικά τέλη, παιδικούς σταθμούς, και σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, ανακοίνωσε ο Ζέρβας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης

Η κοπή της Βασιλόπιτας έγινε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες» (οδός Κουντουριώτου 21 στον 3ο όροφο).

Κατά τη διάρκειά της έγινε αναφορά σε θέματα των πολυτέκνων, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος ανακοίνωσε έκπτωση κατά 80% στους πολύτεκνους στα δημοτικά τέλη, στους παιδικούς σταθμούς, στα ωδεία, στα γυμναστήρια και σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε σε συνάντηση με όλους τους Δημάρχους να αποφασίσουν για να εφαρμόσουν τα δημογραφικά μέτρα.

Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό για τη νέα χρονιά με τις ευλογίες και τις ευχές του πατρός Μιχαήλ, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, για καλή χρονιά και ευλογημένη για τον Σύλλογο, τους πολύτεκνους και όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την στήριξη και προστασία τη πολύτεκνης οικογένειας.

Στην συνέχεια μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Στάση του Πρωθυπουργού στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν ικανοποιητική και περιμένουμε να δούμε περισσότερα για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και των Ελλήνων».

Έπειτα αναφέρθηκε στο θέμα της Αριστείας. Ο Σύλλογος προσπαθεί κάθε χρόνο και επιβραβεύει με την εκδήλωση βράβευσης Αριστούχων μαθητών στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι:

«Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε για την Αριστεία. Στη σύγχρονη εποχή η έννοια της Αριστείας πρέπει να αντιμετωπισθεί ως πρόκληση, δοθέντος ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιακού και ηθικού συστήματος. Περιλαμβάνει την έννοια της επίδοσης και κατ΄επέκταση, της αξιολόγησής της και δεν αποτελεί επιβράβευση μόνο της υψηλής γνωστικής επίδοσης αλλά και επιβράβευση της μέγιστης ανάπτυξης των δεξιοτήτων. Η έννοια της Αριστείας συμπεριλαμβάνει και «ποσοτικά» χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η Αριστεία σημαίνει και το βραβείο του Αρίστου».

polytek3.jpg

Και ο κ. Θεοτοκάτος τόνισε ότι  «αυτά έπρεπε να τα πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου καταργούσε την Αριστεία για τη σημαία μας».

Τέλος ο κ. Θεοτοκάτος αναφέρθηκε στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως η οποία κάνει διακρίσεις και δεν αντιμετωπίζει δίκαια και ισότιμα τους πολύτεκνους και τους Ορθόδοξους Έλληνες και ανέφερε σχετικά ότι:  1)Δεν επανέφερε τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ  των πολύτεκνων και των παιδιών τους. Να τονίσουμε ότι οι μετεγγραφές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. 2) Υιοθέτησε άμεσα την πρόταση μιας «ανεξάρτητης αρχής» ώστε να μην αναγράφονται στα ενδεικτικά και απολυτήρια η Εθνικότητα και το Θρήσκευμα. Ενώ την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα Θρησκευτικά ακόμη περιμένουμε να την εφαρμόσει.

 Αντίθετα όμως για τους μουσουλμάνους-Εβραίους και Καθολικούς μαθητές επιτρέπει να αποφασίζει η Θρησκευτική ηγεσία τους για το ομολογιακό μάθημα που θα διδάσκονται και όχι μόνον αυτό αλλά επιπλέον αυτοί επιλέγουν τους δασκάλους που θα διδάξουν τα παιδιά τους. Γιατί αυτός ο ρατσισμός εις βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ορθοδόξων παιδιών μας; 3)Για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν επιμένει να γίνουν με την απόφαση/νόμο του απαράδεκτου υπουργού Γαβρόγλου. Γιατί;

Ο κ. Θεοτοκάτος έκλεισε ευχόμενος «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά».

polytek.jpg

Στη συνέχεια ακούστηκαν τα κάλαντα από τη χορωδία Μαθητικών Χριστιανικών Ομάδων του Συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» με χοράρχη την δ. Βασιλεία Παρίση  καθώς επίσης και τραγούδια για την Μακεδονία και τη Ελλάδα. Το πρόγραμμα έκλεισε ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο. 

Ακολούθησε βράβευση όπου τιμήθηκαν  26 πρωταθλητές σε αθλητικούς και αριστούχοι σε μαθητικούς  αγώνες και διαγωνισμούς. Τους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα κι Αριστείο.

 Επίσης  βραβεύτηκε η Πηνελόπη Ξένου, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, αριστούχα μαθήτρια, για την εισαγωγή της στην Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σειρά εισαγωγής πρώτη και δεύτερη πανελληνίως.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος .

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας ο κ. Καλαφάτης Σταύρος.

Οι Βουλευτές: ο κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο κ. Σιμόπουλος Ευστράτιος,  η κα Ευθυμίου Άννα, ο κ. Κούβελας Δημήτριος, ο κ. Αναστασιάδης Σάββας. Η Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου Βούλα, Οι Αντιπεριφερειάρχες: Μεταφορών και Επικοινωνιών  ο κ.  Αβραμίδης Ευστάθιος, Δημόσιας Υγείας ο κ.Μήττας Χρήστος και ο κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος που έκανε την αναφορά για τα κουπόνια, ο κ. Ορφανός Γεώργιος, ο κ. Καραγιαννακίδης Νικόλαος,ο Περιφερειακός Σύμβουλός κ. Κίκης Αθανάσιος ,ο κ. Παππάς Θεοφάνης, ο Πρόεδρος  της Ολυμπιακής Επιτροπής Ποδηλασίας ο κ.  Τιμαμόπουλος Θωμάς, ο κ. Ηλίας Κορκόντζιλας, η κα Λίτσα Κολοβού,εκπρόσωπος από την Ομάδα Δίωξης Λαθρεμπορίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων «Μέριμνα» κ. Μπελούρης Δημήτριος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το νόμισμα που βρισκόταν στα ατομικά βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν κέρδισε το μικρότερο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας με 12 παιδιά προστατευόμενα παιδιά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ