Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο αντιπεριφερειάρχης που μαγείρεψε στη Detrop Boutique (ΦΩΤΟ)

H ΠΚΜ συνεχίζει την καμπάνια για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας - Γευστικές δοκιμές στο πλαίσιο της έκθεσης

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Τις ικανότητές του στη μαγειρική δοκίμασε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, ο οποίος σήκωσε τα μανίκια και μαζί με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας βοήθησε στην προετοιμασία εδεσμάτων της Μακεδονικής Κουζίνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΠΚΜ στη Detrop Boutique.

Μέσα από τη Detrop Boutique 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει την καμπάνια της για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας. Έτσι σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς», καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, σε διακριτό χώρο γευσιγνωσίας του περιπτέρου 12, θα ετοιμάζονται και θα προσφέρονται στο κοινό εδέσματα γνήσιας Μακεδονικής Κουζίνας.

«Όλη η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας έχει ως στόχο να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Μπάτος στο ΤyposThes αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγής κολοκύθα με μπάτζο, στην παρασκευή της οποίας βοήθησε και ο ίδιος.

detrop-pkm-lesxi-arximageirwn1.jpg

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος δήλωσε στο TyposThes ότι τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, χρησιμοποιούν τα προϊόντα παραγωγών της ΠΚΜ που συμμετέχουν στην έκθεση προκειμένου να παρασκευάσουν όσες περισσότερες συνταγές μπορούν από το συνταγολόγιο Μακεδονικής Κουζίνας που έχει δημιουργήσει η ΠΚΜ και το οποίο περιλαμβάνει 130 συνταγές περίπου.

Συγκεκριμένα θα παρασκευάσουν μεταξύ άλλων διάφορες πίτες, τραχανά, αγιορείτικες συνταγές κ.ά. Περίπου κάθε ώρα στη διάρκεια της έκθεσης θα παρασκευάζεται και μια νέα συνταγή. Η παρουσίαση της συνταγής γίνεται μπροστά στους επισκέπτες και μετά ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κιόλας το συγκεκριμένο πιάτο.

pkm-detrop.jpg
pkm-detrop.jpg

Σημειώνεται ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας ιδρύθηκε το 1994 και αριθμεί 350 μέλη περίπου. Πριν λίγες ημέρες διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής που έγιναν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, με συνταγές της μακεδονικής κουζίνας. Τη διάκριση επισήμανε και ο κ. Μπάτος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι χιλιάδες μάτια του χώρου της γαστρονομίας είδαν τα μακεδονικά προϊόντα να προβάλλονται.

Σημειώνεται ότι η ΠΚΜ συμμετέχει δυναμικά στην 29η Detrop Boutique και την 9η Artozyma 2020 με 56 πρότυπες επιχειρήσεις.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εποικοδομητικές συναντήσεις και να καλλιεργήσουν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στη διανομή, την εισαγωγή, το χονδρεμπόριο και τη λιανική πώληση τροφίμων και ποτών.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν κοιμάστε καλά τα βράδια; Ο σοβαρός κίνδυνος για την καρδιά
Η κακή διάθεση επειδή «κακοκοιμηθήκαμε» είναι ενδεχομένως από τις «αθώες» συνέπειες του ανεπαρκούς ύπνου, σύμφωνα με έρευνα που διαπιστώνει και...
Δεν κοιμάστε καλά τα βράδια; Ο σοβαρός κίνδυνος για την καρδιά
ΣΥΡΙΖΑ: «Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες»
«Ο κ. Σκυλακάκης, όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για 'ανταποδοτικότητα' και 'επιβάρυνση...
ΣΥΡΙΖΑ: «Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες»